Грег Попович против Трампа

Легендарни тренер Сан Антонио спарса Грег Попович није крио своје незадовољство због победе Доналда Трампа на председничким изборима у САД.

Тренер Сан Антонија изјавио је у петак да му је мука пошто је Доналд Трамп изабран за 45. председника Сједињених Америчких Држава.

Контроверзни бизнисмен је шокирао Америку и свет победивши на изборима Хилари Клинтон, па ће он бити 45. председник САД.

Попович је рекао да подржава нетрпељивост многих Американаца према Трампу и да је шокиран да су људи одабрали председника који је запоставио жене, мањине и исмевао људе са хендикепом.

"Сада само покушавам да средим мисли, сувише је рано. Осећам мучнину у стомаку. Не зато што су Републиканци победили већ због тонова и речи на којима су дошли до победе, а то су ксенофобија, хомофобија, расизам и мизогинија. Живим у земљи у којој је половина људи игнорисалa све то на изборима. То је најстрашнији део целе те приче", рекао је Попович.

Попович је нагласио да је посебно забринут за мањине у САД које су сада угроженије.

"У овом процесу су заборављени Афроамериканци, Хиспаноси, жене и геј популација, а да не помињем исмевање хендикепираних особа. То ради силеџија у осмом разреду, а не изабрани председник САД. Није ми јасно како неко може да гласа за то", рекао је тренер Спарса.

Попович је закључио да му је највећи страх да је Америка постала Рим!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи