Читај ми!

Убедљиви Клиперси, нови рекорд Леброна Џејмса

ЛА Клиперси савладали Оклахома Сити 110:108 у гостима, па са 8 победа имају најбољи учинак у НБА лиги. Две утакмице су завршене тек после продужетака, Филаделфија је савладала Индијану и дошла до прве победе у сезони, а Портланд надиграо Сакраменто са 122:120. По ефикасности најзапаженији Леброн Џејмс и Кајл Ирвинг ипак остали у сенци Кембе Вокера који је у поразу свог Шарлота од Торонта постигао чак 40 кошева.

ЛА Клиперси тренурно имају најбољи скор у НБА лиги, јер су савладавши Оклахома Сити 110:108 дошли до четврте у низу, а укупно, осме победе.

Победу на гостујућем терену однели су одличном тимском игром о чему сведочи и уједначен учинак целе екипе.

Блејк Грифин је убацо 25 поена уз 6 скокова, а пратили су га Крис Пол са 17 кошева и 10 асистенција, Џеј Џеј Редик са 16 и Деандре Џордан са 12 поена уз 13 скокова.

Најефиласнији играч утакмице био је Расел Вестбрук којем је мало недостајало за трипл-дабл, али и до шансе да тројком реши утакмицу у корист Оклахоме. На крају је имао учинак од 29 поена уз 14 скокова и 9 асистенција, али је то слаба утеха и њему и тиму.

У победи Кливленда над Вашингтоном 105:94 као да су се Леброн Џејмс и Кајри Ирвинг надигравали ко ће постићи више кошева.

На крају је Ирвинг изашао као победник са 29 убачених поена, али је и Леброн Џејм са 27 погодака исписао нови рекорд у НБА.

Постао је најмлађи играч који је постигао 27.000 поена у НБА, за годину и по дана је надмашио Кобија Брајанта.

Између њих се по ефикасности „уденуо" Џон Вол из тима Вашингтона са 28 поена, а пратио га је Маркиф Морис са 20 погодака.

Најефикаснији играч вечери био је Кемба Вокер из Шарлота који је убацио чак 40 кошева, али то није спасило његов тим пораза од Торонта са 111:113.

На другој старани тим Торонта је предводио Демар Дерозан са 34 поена.

Детроит је поражен у Сан Антонију са 96:86, у првој посети Бобана Марјановића Тексасу откако је напустио Спарсе, али није добио ниједан минут на паркету.

Јута је надиграла Орландо 87:74 на Флориди, а предводио ју је Гордон Хејворд са 20 поена, 10 скокова и 8 асистенција. Дерик Фејворс је дофао 18 поена уз 9 ухваћених лопти, док је Руди Гобер имао по 13 поена и скокова.

Портланд је тек после продужетка савладао Сакраменто 122:120, уз 36 поена Демијена Лиларда и 31 Си Џеја Меколума.

Блејзерси су испустили пет поена предности у последњих 80 секунди регуларног дела меча, а у продужетку Руди Геј и Демаркус Казинс су промашили шутеве за победу Кингса.
У дербију источне обале Бостон је декласирао Њујорк са чак 115:87.

Њујорк је био значајно ослабљен јер је Кармело Ентони морао да напусти терен после свега 12 минута игре због две узастопне техничке грешке, а на другој старни се разиграо читав тим Бостона код којег је чак шест играча имало двоцифрен учинак.

Предводио их је Ајзеа Томас који је 23 од 29 поена постигао у првом полувремену.

Резултати НБА утакмица:

Шарлот - Торонто 111:113
Орландо - Јута 74:87
Филаделфија - Индијана 109:105 после продужетка
Вашингтон - Кливленд 94:105
Бостон - Њујорк 115:87
Оклахома Сити - ЛА Клиперс 108:110
Сан Антонио - Детроит 96:86
Портланд - Сакраменто 122:120 после продужетка

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи