Читај ми!

КК Босна одлази у стечај

Кошаркашки клуб Босна, бивши првак Европе, клуб Мирзе Делибашића, одлази у стечај. Ову информацију потврдили су из КК Босна, а саоштење преносимо у целости.

После састанка Управног одбора КК Босна одржаног 10. новембра 2016. у просторијама УСД Босна, а поводом дописа Фибе у вези са преносом суспензије са КК Босна, по случају Вучуровић, на КК Ројал, односно на клуб који се такмичи под такмичарским именом КК Босна Ројал у сезони 2016/2017. и који после три одигране утакмице заузима прво место у Лига 10 првенству БиХ и учинком три победе и ниједан пораз донесени су следећи закључци:

КК Ројал, штитећи свој интегритет и свој статус прволигаша, а као носилац истог, наговестио је раскид уговора о пословно-техничкој сарадњи. С обзиром на озбиљност могућих санкција од Фибе, УО КК "Босна" у потпуности разуме овакву одлуку наших спортских пријатеља. Желимо им врх табеле у наредним сезонама и да дуго трају, и осветлају образ сарајевске и босанско-херцеговачке кошарке, и на међународној сцени.

Немогућност проналаска решења по питању пресуде арбитражног трибунала у случају Вучуровић, и поред свих уложених напора, што због неразумевања Фибе, што због неповерења господина Вучуровића након што је у више наврата преварен од бившег директора клуба господина Адмира Букве, као и бившег председника Управног одбора господина Нихада Имамовића, елиминисала је овај модел опстајања клуба кроз који је у минулих 17 месеци такмичећи се у другом рангу БиХ кошарке име КК Босна "преживело".

КК Босна најоштрије осуђује цурење интерне комуникације између Фиба централе, КС БиХ и нас као клуба! Несхватљиво је да допис који у наш клуб стигне у 15:03 буде сутрадан у јутарњем издању локалних новина. Поставља се питање да ли смо ми као клуб или новине овај допис видели први? Сензационалистички наслови не помажу решењу нагомиланих проблема претходних управа или управо они инструирају медијску хајку против наше светиње (грба и имена КК Босна) како би се што пре покренуо стечај и њихове радње покопале, а с тим и докази о тадашњем пословању.

Дизање КК Босне из пепела очигледно смета некоме из "нашег" савеза. Вероватно угрожавамо нечији приватни интерес, људски је то нама рећи у лице, а не бавити се малограђанским сплеткама у маниру кафанске информативне агенције и подстицати Фибу да свој "ауторитет" тренира на групи људи који су у ово ушли чиста срца и једино из љубави према клубу и кошарци. Знајући да човек који је допринио, својим "радом и знањем" оваквом стању у нашем клубу сада седи у КС БиХ, мислим да боље од овога нисмо могли ни очекивати. Свакоме нека служи на част.

На крају, мени као директору клуба, који се од 28. маја 2015. године, па до данашњег дана као волонтер посветио решавању нагомиланих проблема КК Босне, које сам сматрао својом обавезом иако ни за једну од ставки, нити ја, нити било ко из актуелног Управног одбора клуба, не сносимо било какву одговорност, не преостаје ништа друго него да се од свег срца захвалим својим сарадницима, чистим ентузијастима, на хиљадама и хиљадама утрошених сати рада, енергије, велике количине властитих материјалних средстава и да сви скупа замолимо за опроштај наше породице због континуираног запостављања зарад "виших интереса клуба".

Као директор клуба без иједног играча, без иједног запосленог и без клуба који се такмичи, па макар и само привидно кроз заступљеност у такмичарском имену ја, Дамир Крупалија, подносим оставку на место директора КК Босна. Функцију директора клуба ћу наставити да обављам до сазивања Ванредне Скупштине КК Босна која би требала да буде сазвана у што краћем року ради распуштања Управног одбора и покретања стечајног поступка КК Босна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи