Радоњић: Басконија била боља, осцилације су нормална ствар

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић сматра да је Басконија вечерас била боља и заслужено победила, и оценио да су осцилације нормална ствар.

"Била је велика борба, било је и грешака, а они су били бољи. Играли смо против веома доброг тима. Осцилације су сасвим логичне и тога ће бити још много. Треба да се трудимо да то на квалитетан начин превазилазимо и будемо добри у наредним утакмицама", рекао је Радоњић после утакмице.

Звезда је забележила трећи пораз у Евролиги, пошто је у петом колу изгубила од Басконије у Београдској арени са 70:63.

"Нисмо имали добра нападачка решења како бисмо држали прикључак. Имали смо већу енергију у другом полувремену, захваљујући одбрани, а било је добрих елемената и у нападу. Имали смо прилику да уђемо у неизвеснију завршницу, али нисмо успели", казао је Радоњић.

Он је навео да његов тим не може да буде фаворит против јаких евролигашких екипа, али да очекује подвиге.

"Панатинаикос и Басконија су били фаворити, као и следећи противник у Евролиги. Победе над њима су подвизи, а ми ћемо покушати да их остваримо што више и сигуран сам да ће их бити", рекао је тренер црвено-белих.

Радоњић је говорио и о евентуалном појачању које тражи Звезда.

"Трудимо се да пронађемо решење које може бити најбоље могуће за нас. На тржишту има то што има и покушавамо да дођемо до решења у оквиру својих могућности, а да будемо задовољни", рекао је Радоњић.

Звезда ће у следећем колу Евролиге гостовати код Уникса у Казању наредног четвртка од 17.00.

Радоњић је позвао навијаче да подрже екипу пре тога против Партизана у Јадранској лиги.

Алонсо: Тешко је победити Звезду у Београду

Тренер Басконије Сито Алонсо веома је задовољан због победе над Црвеном звездом, јер, како је рекао, то је тешко остварити у Београду.

"Ово је била веома важна утакмица за нас и велика победа, јер је тешко победити Звезду у Београду. Добро смо почели утакмицу, а Звезда је играла агресивније одбрану када се вратила из свлачионице у другом полувремену. Ми смо стали у нападу и одбрана је на крају извукла ову утакмицу", рекао је Алонсо.

Басконија ће у следећем колу дочекати Фенербахче, док ће Звезда гостовати код Уникса.

Блажич: Било ми је тешко да играм против Звезде

Кошаркаш Басконије Јака Блажич рекао је да му је било тешко да игра против свог бившег клуба.

"Пре утакмице нисам знао како ће бити, морам да захвалим свима на прелепом дочеку, нисам очекивао да ће бити тако. Звезди желим све најбоље у овој сезони. За мене је ово посебна утакмица, тешко је играти против бившег клуба, посебно против Звезде, али сви смо професионалци, морамо да одиграмо оно што се од нас очекује", рекао је Блажич.

Упитан да ли су му сметали звиждуци навијача, Блажич је одговорио одрично.

"Нормално је да ће подржати свој тим у моментима када се ломи резултат. Ово је тежак терен, знао сам то, на крају нам се исплатила игра у одбрани", рекао је он.

Пре утакмице Блажичу је уручена захвалница.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи