Читај ми!

Денвер бољи од Минесоте, одлична партија Бјелице

Кошаркаши Денвера победили су прошле ноћи екипу Минесоте са 102:99 у америчкој НБА лиги, а тријумфе су уписали и Голден Стејт и Кливленд. У дуелу двојице српских интернационалаца, Никола Јокић је постигао осам поена, а Немања Бјелица 14 кошева. Минесота је имала прилику да изједначи и одведе меч у продужетак, али Бјелица није успео да погоди тројку уз звук сирене.

Денвер су до победе водили Данило Галинари и Вилсон Чандлер са по 19 постигнутих поена, док је Јусуф Нуркић убацио 18. Српски кошаркаш Никола Јокић је за 14 минута на паркету имао учинак од осам поена, три скока и пет асистенција.

У пораженом тиму најбољи је био Карл Ентони Таунс са 32 поена, а добро га је пратио Ендру Вигинс са 25. Најбољи меч од почетка сезоне одиграо је српски репрезентативац Немања Бјелица, који је за 22 минута постигао 14 поена уз осам скокова и једну асистенцију.

Денвер је у првом полувремену имао 15 поена мање, али су играчи са клупе у другом полувремену направили разлику и донели свом тиму другу победу.

Осам минута пре краја утакмице Денвер је водио са 13 поена разлике, а онда је уследила сјајна рола Бјелице који је постигао 10 од својих 14 поена и приближио Минесоту на три поена заостатка 90 секунди пре краја. Минесота је имала прилику да изједначи и одведе меч у продужетак, али Бјелица није успео да погоди тројку уз звук сирене.

Кошаркаши Голден Стејта су славили против Оклахоме са 122:96, а најзаслужнији за тај тријумф био је Кевин Дурант, који је свом доскорашњем тиму убацио 39 поена.

Дуранта су најбоље пратили Стеф Кари са 21 и Клеј Томпсон са 18 постигнутих поена.
У редовима Оклахоме најделотворнији је био Виктор Оладипо са 21 поеном, док је Расел Вестбрук меч завршио са дабл-дабл учинком – 20 поена и 10 скокова.

Леброн Џејмс је постигао 30 поена у победи Кливленда над Бостоном од 128:122, па је тако актуелни шампион НБА лиге и даље непоражен.

Кливленд је од почетка сезоне уписао пет победа у исто толико утакмица, што је најбољи почетак лиге за ту екипу још од сезоне 1978/77, када су имали скор 8:0.

У редовима Селтикса најбољи је био Ајзеа Томас са 30 поена.

У преостале две утакмице које су одигране прошле ноћи, Орландо је победио Сакраменто са 102:94, док је Милвоки био бољи од Индијане са 125:107.

Резултати утакмица:

Минесота – Денвер 99:102
Орландо – Сакраменто 102:94
Кливленд – Бостон 128:122
Милвоки – Индијана 125:107
Голден Стејт – Оклахома Сити 122:96

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи