Радоњић: Басконија велики изазов, мотив увек исти

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да ће предстојећа утакмица са Басконијом бити велики изазов за његове кошаркаше.

"Урадићемо све што је могуће како бисмо били конкурентни екипи која је фаворит у овој утакмици. Биће велики изазов. Даћемо све од себе да их пореметимо у остваривању њихових високих амбиција. Свестан сам да неће бити лако", рекао је Радоњић на конференцији за новинаре у Београду.

Звезда ће у петак у петом колу Евролиге против Басконије покушати да забележи трећу победу у том такмичењу.

Радоњић је рекао да га не брине реакција навијача и одзив на утакмицама Евролиге. Како је рекао, сигуран је да ће Звезда имати највећу посету ове сезоне, без обзира на све.

"Позивам навијаче да покажу реакцију и да нас буде довољно да будемо испред свих у том сегменту. Нама ће то бити подстрек да дамо све од себе. Потребно је да целу утакмицу буду уз нас, да прате игру и дају конфор да будемо изнад својим могућности како бисмо победили Басконију", оценио је Радоњић.

Звезда у наредном периоду неће моћи да рачуна на Николу Ребића, за кога се сумња да има мононуклеозу.

"Ребић ће дуже одсуствовати, надам се не предуго. Надам се да у наставку неће бити тога јер би то имало огроман утицај на све нас јер је свако одсуство за нас велико оптерећење", рекао је тренер црвено-белих.

Он је навео да има веома мало времена због недостатка тренинга да се Нејт Волтерс адаптира, али да се сва пажње посвећује њему и осталим играчима.

Утакмица против Басконије биће 12. Звездина ове сезоне, а Радоњић се нада да ће екипа на задовољавајући начин излазити из тешког ритма.

"Време треба да користимо тако да екипа најмање трпи и са најмање осцилација излази из оваквог ритма утакмица, који носи ефекте који би били сасвим другачији да имамо довољно времена за одмор. Стекли смо сасвим квалитетну навику да пуно радимо", рекао је Радоњић.

Он је навео да је Басконија "клуб огромног европског рејтинга", који је годинама у самом врху.

"Басконија је екипа која је на почетку Евролиге показала да и ове године може много и да је добро надоместила велики број одлазака играча. Имају много разлога за размишљање да могу да понове успех из прошле сезоне, а резултати на почетку иду у прилог томе", казао је тренер Звезде.

По његовој оцени, плејмејкер Ларкин је кључни играч Басконије, који мобилише екипу и гради опасност за сваког противника.

Радоњић је посебно говорио о бившем играчу "црвено-белих" Јаки Блажичу, који сад наступа за шпански клуб.

"Лако ми је да причам о Блажичу. Драго ми је што је отишао из Звезде у клуб таквог рејтинга и да игра одлично. Сигуран сам да ће свима бити веома драго да га види да поново истрчи на наш терен", рекао је Радоњић.

Звезда против шпанских клубова има десет победа у последњих 15 утакмица, а Радоњић је рекао да не воли да говори о тој теми, али да би волео да се настави у том ритму.

"Свака утакмица носи нешто што има своју суштину. Тако посматрам и овај следећи меч, где треба направити припрему за толико добрих играча, где се не осећа изостанак Андрее Барњанија. Видећемо како ћемо то извући овај пут. Надам се, наравно, као и увек", рекао је Радоњић.

Упитан да ли има посебан мотив сада када ће Звезда играти против клуба који је желео да га ангажује током лета, Радоњић је одговорио да је ситуација увек иста.

"Шта је било, било је. Мотивација у Евролиги никад није испод 100 одсто. Присутна је жеља да будемо бољи од противника. Овај пут је то Басконија и надам се да ћемо успети да играмо добро и против њих", рекао је Радоњић. 

Утакмица ће почети сутра у 19.00 у Београдској арени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи