Партизан победио Зјелону Гору "на мишиће"

Партизан – Зјелона Гора 58:56. Кошаркаши Партизана савладали су пољску Зјелону Гору у мечу трећег кола Фибине Лиге шампиона. Утакмица тешка и за играње и за гледање у завршници је припала црно-белима, поготком капитена Величковића.

Кошаркаши Партизана забележили су другу победу у трећем колу Фибине Лиге шампиона, пошто су у хали "Александар Николић" савладали пољску Зјелону Гору са 58:56 (17:17, 18:15, 6:13, 17:11).

У изузетно тешкој утакмици, како за играње тако и за гледање, црно-бели су имали предност током већег дела сусрета, али су у добром делу утакмице деловали конфузно и потпуно изгубљено на терену.

Срећом по изабранике Александра Џикића, гости из Пољске нису знали да искористе слабости домаће екипе, па је Партизан до победе стигао у последњим тренуцима меча, поготком капитена Новице Величковића, који је један од ретких у црно-белом дресу који може да добије прелазну оцену.

Очигледно је да је најбољи кошаркаш Партизана од почетка сезоне Вил Хечер у великој кризи, а црно-бели не успевају да нађу замену за његове поене.

Ипак, и поред безнадежне игре у нападу, навијаче Партизана може да радује нешто боља игра у одбрани, која је противника задржала на само 56 постигнутих поена.

Црно-беле је предводио Новица Величковић са 15 поена и седам скокова, док су Бранислав Ратковица, Вања Маринковић и Стефан Бирчевић постигли по седам поена.

Партизан је забележио другу победу у такмичењу, Зјелона Гора други пораз. Црно-бели у наредном колу гостују код мађарског Солнока, док пољска екипа иде у госте Башикташу.

Овако је протекао меч:

19.42 – Крај, Партизан – Зјелона Гора 58:56.

19.39 – Мање од минута остало је до краја утакмице. Партизан води са 56:54, пољска екипа ће имати напад после тајм-аута.

19.31 - Половина последње деонице, Партизан води са 46:45.

И даље катастрофална игра црно-белих, али гости играју још слабије.

19.16 – Катастрофална игра црно-белих у трећој четвртини, па после три деонице Зјелона Гора има предност – 41:45.

Ужасна игра у нападу црно-белих, који су за десет минута постигли само шест поена. Не играју гости спектакуларно, Партизан може до победе, али мора да почне да погађа отворене шутеве.

19.06 – Поново Партизан покушава да гради предност, на средини треће деонице резултат је 39:34.

И даље конфузно изгледа игра Партизана у нападу. Срећом, ни гости не показују превелики квалитет, па су црно-бели и даље у вођству.

18.56 – Настављен је меч.

18.40 – Полувреме, Партизан – Зјелона Гора 35:32.

Конфузија у редовима црно-белих допушта противнику да се опасно приближи, иако је у једном тренутку деловало да Партизан држи конце игре у својим рукама. Новица Величковић најефикаснији на мечу са седам постигнутих поена.

18.27 – Средина игре у другој четвртини, а Партизан прави серију и долази до предности од 28:22.

Разиграо се капитен Величковић, тројку погодио и Вања Маринковић, па црно-бели имају најубедљивију предност у досадашњем току меча.

18.17 – После прве четвртине, резултат је изједначен – 17:17.

Обе екипе су се "размрдале", црно-бели погодили и три тројке, па гледамо много занимљивији дуел него на самом почетку.

18.08 – Изузетно лош почетак меча на обе стране. Партизан је већ промашио пет шутева за три поена, док су гости само једном погодили из игре – 5:5.

18.00 – Почео је меч у хали "Александар Николић".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи