Читај ми!

Нови рекорд Вестбрука у драматичној победи Оклахоме

Расел Вестбрук је новим рекордом обележио НБА ноћ између петка и суботе. У победи Оклахоме над Фениксом 113:110 остварио је троструки двоцифрени резултат са 51 кошем, 11 скокова и 13 асистенција, што је последњи пут за руком пошло Кариму Абдулу Џабару 1975. године. У осталим мечевима Голден Стејта је савладао Денвер, у дербију Истока Кливленд је савладао Торонто 94:91, а Детроит поразио Орландо са 108:82.

Оклахома је до победе дошла у драматичном продужетку, а тим је предводио више него расположени Расел Вестбрук који је потпуно надокнадио изостанак Кевина Дурента, који је током лета потписао за Голден Стејт.

Вестбрук је током меча имао чак 44 шута и постигао победоноске поене у финишу утакмице, а на крају меча није био посебно одушевљен новим рекордом.

"Не размишљам много о томе. Спремам се за ледену купку и размишљам како да будемо бољи",констатовао је после меча.

Уз Вестбрука најефикаснији у тиму Оклахоме био је Оладипо са 21 поеном, док је у саставу, такође младог тима, Финикса, Ти Џеј Ворен забалежио 30 поена и 9 скокова док је суперталентовани Девин Букер постигао 21 кош.

У поразу Њу Орлеанса од Голден Стејта 113:122, најефикаснији са 45 поена и 17 скокова био је Ентони Дејвис, али то је слаба утеха за његов тим.

„Ратнике" је до победе предводио, наравно, Кевин Дурент са 30 поена, 17 скокова и 6 асистенција. Следили су га Клеј Томпсон са 28, док је Стеф Кари био "најслабији из овог трија" са 23 дата коша.

У дербију Истока, између Кливленда и Торонта, боље се снашао актуелни шампион и заустављајући унутрашњу игру Репторса славио тесну победу са 94:91.

У победи Детроита над Орландом са108:82 наш Боби Марјановић је поново имао малу минутажу од 2:28 и уписао је само два поена.

Резултати утакмица:

Торонто - Клвиленд 91:94
Бруклин - Индијана 103:94
Детроит - Орландо 108:82
Мајами - Шарлот 91:97
Оклахома - Финикс 113:110, после продужетака
Далас - Хјустон 98:106
Јута - Лејкерси 96:89
Њу Орлеанс - Голден Стејт 114:122

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи