Читај ми!

Вејд дебитовао победом, Спурси покварили вече Сакраменту

Кошаркаши Чикага победили су на свом терену Бостон са 105:99, а плејмејкер Двејн Вејд је у свом дебију за домаћи тим постигао 22 поена и одиграо кључну улогу у финишу меча.

Булси су у последњој четвртини водили са 14 поена разлике, 95:81, али је онда Бостон направио серију и пришао на два поена заостатка, 99:101 43 секунде пре краја, да би после тога Вејс постигао тројку, а онда у следећем нападу блокирао Џералда Грина у покушају да узврати.

Вејд је утакмицу завршио са 22 поена, шест скокова и пет асистенција. Најефикаснији у победничком тиму био је Џими Батлер са 18 поена и 10 скокова, док је Црногорац са шпанским пасошем Никола Миротић допринео са 15 поена и девет скокова.

"Дуго сам чекао на тај тренутак. Знам да је он посебан и за моју породицу, која је била овде. Искористио сам тај тренутак да захвалим Богу што ми је пружио ову прилику да будем овде и да имам каријеру какву сам имао, да сам доносем одлуку и да се ставим у положај у коме могу да живим свој сан. Био сам јако захвалан у том тренутку и клекнуо сам да се захвалим Господу и чујем хук публике. А онда је било време за кошарку", рекао је Вејд после меча.

Булси су овог лета мењали своју звезду за другу велику звезду када су послали Дерика Роуза у Њујорк, а онда потписали двогодишњи уговор са Вејдом за 47 милиона долара, који је оставио у шоку његов Мајами. Плејмејкер је провео 13 сезона у Хиту, са којим је освојио три титуле и 12 пута учествовао на Ол-стар мечу.

Најефикаснији у Бостону био је Ајзеја Томас са 25 поена.

Сан Антонио је покварио је Сакраменту деби у новој дворани победом од 102:94. Тим из Тексаса предводио је Кавај Ленард са 30 поена, док је Ламаркус Олдриџ додао 15.

Спурси су сјајном одбраном у другом полувремену зауставили Кингсе и тако остварили другу победу у сезони. Сакраменто је у свом првом мечу у сезони победио Феникс у гостима.

Публика у Сакраменту била је уобичајено бучна, али то није помогло играчима да остваре тријумф, упркос сјајној партији Демаркуса Казинса, који је предводио Сакраменто са 37 поена и 16 скокова.

Атланта је на почетку сезоне победила код куће Вашингтон са 114:99, а до тријумфа су је предводили ново појачање Двајт Хауард, али и Тим Хардавеј млађи.

Хауард је летос стигао у свој родни град као највеће појачање и одмах је допринео играма. Утакмицу је завршио са 19 скокова, 11 поена и три блокаде, а његово присуство у одбрани много је утицало на игру.

"Најгоре што може да се деси је да изгубите прву утакмицу. Мислим да смо сви били помало нервозни у првом полувремену јер смо хтели да одиграмо добро. Стварно смо се потрудили за овај град. Када смо се мало сабрали, мало оквасили ноге, онда смо дигли игру на нови ниво", рекао је Хауард после меча.

Најефикаснији у победи био је Пол Милсап са 28 поена, седам скокова и шест асистенција, али је Хардавеј млађи неочекивано одиграо једну од главних улога са 21 поеном, иако је прошле сезоне углавном преседео на клупи за резерве, а неко време је провео и у развојној лиги.

Најефикаснији у Вашингтону био је Маркиф Морис са 22 поена.

Лос Анђелес Клиперси славили су у гостима Портланду 114:106. Сјајне партије пружили су Блејк Грифин са 27 поена и 13 скокова и Крис Пол са 27 поена, пет скокова и пет асистенција.

Портланду није помогла још једна одлична партија Дејмијена Лиларда, који је меч завршио са 29 поена, 10 скокова и три асистенције.

Резултати утакмица одиграних у ноћи између четвртка и петка:

Атланта - Вашингтон 114:99
Чикаго - Бостон 105:99
Сакраменто - Сан Антонио 94:102
Портланд - ЛА Клиперс 106:114

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи