Радоњић: Најбитније је да смо освојили бодове

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да је његова екипа против Игокее остварила примарни циљ, освојила бодове, и додао да очекује још много осцилација у игри ове сезоне. Тренер Игокее Драган Бајић оценио је да је његова екипа с много грча и поштовања почела утакмицу и да је то један од узрока пораза.

"Што се тиче основних ствари, у вечерашњем дуелу то смо урадили, а то је да освојимо бодове, односно забележимо победу. У најави сам рекао да нас чека тежак меч и тако се испоставило. Изгледа да се ствари одвијају све онако како сам рекао, само се надам да неће само ове тешке", рекао је Радоњић новинарима после утакмице.

Звезда је у београдској дворани "Александар Николић" победила Игокеу са 68:66 у шестом колу Јадранске лиге, те на тај начин задржала максималан учинак у регионалном такмичењу.

"Добар старт утакмице, деловало је да ће бити лако, али ипак се видело у другој четвртини да неће бити тако, иако је постојала солидна разлика да имамо одређену контролу. Почетак треће четвртине нападачки није био онакав какав треба и како можемо. Игокеа је то вешто користила, иако смо ми и даље играли добру одбрану. Из те одбране нисмо успевали да дамо лаке поене па смо ушли у ту пенал завршницу, коју смо решили у нашу корист", рекао је Радоњић.

Он је додао да очекује још много сличних мечева ове сезоне и изразио наду да ће сваки бити завршен победом његове екипе.

Звезда је погодила само четири шута за три поена из 22 покушаја, а Радоњић је рекао да га то не брине много.

"Без обзира на те слабости у статистици, треба бити свестан да много тога треба да урадимо како бисмо остварили добар резултат. Имали смо ове сезоне и много боље статистике и то је навело на размишљање, а чак и више од размишљања да ће тако стално бити, али то би онда била игрица. Ово је жива ствар. Биће у овом распореду и систему такмичења још много осцилација", рекао је он.

Тренер Игокее Драган Бајић оценио је да је његова екипа с много грча и поштовања почела утакмицу и да је то један од узрока пораза.

"Ово је друга утакмица у низу да губимо на једну лопту. Мислим да смо с доста грча и респекта ушли у утакмицу и нисмо реализовали неке договоре у фази одбране и напада на почетку. Цело полувреме је било потребно да се пробудимо и играмо нашу игру. Требало је да искористимо Звездин умор у првом делу и да имамо мањи заостатак после 20 минута, а на крају бисмо можда и победили", рекао је Бајић.

Он је додао да се његова екипа окреће утакмици против Цедевите и пожелео Звезди "много успеха" у Евролиги и Јадранској лиги.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи