Гак: Фајналфор велика победа Београда

Градски секретар за спорт и омладину Славко Гак рекао је да је добијање организације фајналфора кошаркашке Евролиге 2018. године велика победа Београда.

"Идеја да се у Београду организује завршни турнир Евролиге постоји већ 10 година, то јест од завршетка изградње Београдске арене, а ево деценију и две године касније тај сан ће се коначно и остварити", рекао је Гак, преноси Беоинфо.

Он је истакао да је конкуренција за домаћинство била врло јака, јер је српска престоница наспрам себе имала Париз, Истанбул и Москву.

"Сама чињеница да смо испред тих градова представља велико признање. У питању је највеће клупско такмичење после фудбалске Лиге шампиона и заиста сматрам да смо урадили велику ствар. Потрудићемо се да у наредне две године промовишемо Београд и Србију на најбољи начин, а круна свега ће бити поменути завршни викенд најјачег кошаркашког клупског такмичења", рекао је Гак.

Гак је подсетио да у град у коме се одржава фајналфор не долазе само навијачи који имају карте, већ и много оних који желе да осете целу атмосферу, због чега ће корист имати сви.

"Примера ради, у Берлину, где је организован последњи фајналфор, кроз фан зону је прошло чак милион људи, што је феноменално", рекао је градски секретар и изразио наду да се ће неки од српских клубова наћи у конкуренцији за освајање титуле.

Челници Евролиге и градоначелник Београда Синиша Мали траба да озваниче договор о домаћинству фајналфора 2018. средином наредне седмице.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи