Црвена звезда у Истанбулу, уметност проласка граница реалног

Кошаркаши Црвене звезде у НБА ритму! Екипа са Малог Калемегдана у наредних десетак дана одиграће пет мечева. Посебно је тежак (мора се нагласити, са више аспеката тежак) данашњи дуел у Истанбулу против екипе Галатасараја у другом колу Евролиге.

Црвено-бели су на отварању елитног континенталног такмичења изгубили од Дарушафаке, иако су у дворани „Александар Николић" имали веома пријатних шеснаест поена предности у једном тренутку, и сав моментум овог света на својој страни.

„Имали смо зицер и слободна бацања за победу против великог ривала, али их нисмо искористили. Ми немамо времена за велике туга и славља. Из сваког тренутка и сваке утакмице морамо да изађемо бољи", рекао је неколико пута по окончању тог дуела Дејан Радоњић.

И, наравно, црногорски стручњак је потпуно у праву. Управо ће тај напредак, то „учење из пораза" које је толико важно у спорту (и не само у спорту), бити важан у дуелу са Галатасарајем. У питању је још један сјајан тим, очигледно, који је то потврдио освајањем Еврокупа, али ово је и дуел који са собом носи једну веома специфичну нијансу.

„Због трагедије (убиства младог навијача Црвене звезде у Истанбулу) из 2014. године наши мечеви са Галатасарајем имају посебан статус", истакао је Радоњић оно очигледно.

Уметност проласка границе реалног нешто је што деценијама краси игре српских тимова у Евролиги – дуго је то био Партизан, у овом тренутку је Црвена звезда. Управо ће то бити поново неопходно српском представнику, уколико жели да непоражен напусти дворану „Абди Ипекчи".

„Направили су сјајан тим са чак деветорицом странаца. То је веома квалитетна екипа са огромним искуством. Имају велики нападачки потенцијал", нагласио је Радоњић.

Оно што је можда добро за Црвену звезду јесте нешто слабији старт сезоне Галатасараја, који не игра идеално у домаћем шампионату, а на старту Евролиге је убедљиво поражен од московског ЦСКА.

Меч Галатасарај – Црвена звезда почиње у 19 часова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи