Читај ми!

Бајерн зове Новицког да буде саветник

Легендарни немачки кошаркаш Дирк Новицки добио је понуду да по завршетку играчке каријере постане саветник минхенског Бајерна, тима који са клупе предводи Александар Ђорђевић. Председник Бајерна Ули Хенес изјавио је би волео да 38-годишњи крилни кошаркаш обуче дрес Бавараца, али да је због финансија реалније да преузме неку од функција у клубу када он то одлучи.

"Уколико Дирк размишља о улози саветника после каријере, добродошао је у Бајерн. Још увек не можемо да га приуштимо као играча, чак и уколико бисмо имали буџет од 10 милиона евра. Можда једног дана организујемо кошаркашку утакмицу на Алијанц арени пред 70.000 навијача против Чикага или неког тима из НБА лиге у част Новицког", рекао је Хенес, практично нови-стари предсеник Бајерна јер се једини кандидовао за то место.

Новицки је летос потписао нови, двогодишњи уговор са Даласом, али има опцију да по завршетку прве сезоне раскине уговор уколико одлучи да оде у играчку пензију.

Један од најбољих европских кошаркаша у историји НБА лиге члан Маверикса је од 1998. године, са којима је освојио шампионски прстен 2011. године.

Новицки је најбољи стрелац у историји Даласа, а укупно шести у историји најјаче кошаркашке лиге света, иза Карим Абудул Џабара, Карла Мелоуна, Кобија Брајанта, Мајкла Џордана и Вилта Чемберлена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи