Џикић: Било је баш тешко

Тренер Партизана Александар Џикић рекао је да је очекивао тешку утакмицу против Карпош соколија у Јадранској лиги, и да је своје играче упозоравао на опасности скопске екипе.

"Како смо завршили утакмицу са Цибоном, уђем у свлачионицу и кажем биће, да не псујем... компликовано. И онда чујемо да је (тренер Сокола) Синиша (Матић) оперисао канцер... Објашњаваш им како ће да буде тешко, како Соколи умеју да играју, како тренер уме да направи игру према ономе што има... да имају играче који су онако, отприлике ноћна мора да спремиш. И све то испричам и онда буде оваква утакмица", рекао је Џикић новинарима у Скопљу.

Партизан је у завршници победио Карпош са 84:77. Соколи су у недељу отпустили Американца Ламонта Мека због понашања и лоших партија.

"Кажем, најважније је да смо победили, неће се нико сећати каква је била утакмица, памтиће се победа, али генерално је стварно било тешко. Није фраза, очекивао сам тешко. Да ли сам очекивао овако тешко? Не знам, али баш је било тешко. Што се нас тиче, сада ћемо да се одморимо и идемо даље. Кренули смо без пораза, али смо имали тешке победе", рекао је Џикић.

Партизан има све четири победе из прва два кола, али тренер поново није желео да прича о могућностима тима.

"Од када сам преузео екипу у јануару, говорим само: прва следећа, прва следећа, прва следећа, прва следећа... Па онда заклопи, заклопи, заклопи... Не дај да је оно што је прошло поквари оно што долази. Наравно, 4:0 је боље него 0:4. Да ли смо могли да изгубимо? Наравно, могли смо и вечерас. Ово је нешто ново за наш клуб, лимитиран буџет и услови у којима функционишемо. Од прошлог новембра смо променили 11 играча. Ја можда некад подсећам овако физички на мађионичара, али то нисам", рекао је Џикић.

Матић је дуго новинарима говорио о промени у тиму која је настала одласком Мека, кога није хтео да именује.

"Плашили смо се, али смо пре неки дан направили сјајно појачање. Отпустили смо једног играча. Ја у својој каријери то нисам доживео, да један играч тако може атмосферу да квари. Али, такве грешке се плаћају. Тим је продисао. Овај пут смо изгубили, али ово је светло на почетку тунела. Осетила се нека друга атмосфера на тренингу. Ја не могу да верујем шта један играч може да уради за тимску хемију, све у клубу, мене као тренера... не могу да верујем", рекао је Матић.

"Нећу ни име да му кажем, не заслужује то. Увек сам играче бранио у својој каријери. Нема везе ни да ли је Американац, Рус, Македонац или Србин, Хрват. Ово хоћу јавно да кажем. Рекао сам менаџерима да ако имају неке непријатеље, ако им желе нешто животно лоше, да убаце тог играча код њих", додао је он.

Тренер је рекао да ће Соколи довести нове играче и да ће се трудити, као и да верује да ће почети да побеђују после четири пораза у прва четири кола.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи