Читај ми!

Цедевити Евролига и дуел са Звездом

Будућност–Цедевита 66:70. Екипа Цедевите је славила победу у мајсторици у Подгорици и обезбедила пласман у Евролигу наредне сезоне, као и финале регионалне лиге против Црвене звезде. Први дуел финалне серије заказан је за суботу у Београду.

Кошаркаши Цедевите ће и наредне сезоне играти у Евролиги, пошто су у одлучујућем, петом, мечу полуфиналне серије плеј-офа АБА лиге у Подгорици победили Будућност са 70:66 (15:14, 24:19, 14:17, 17:16).

Цедевита је после почетна два пораза успела да преокрене и са 3:2 у серији савлада Будућност. Загрепчани ће финалу играти против Црвене звезде, која је резултатом 3:1 елиминисала Партизан.

Екипа Јасмина Репеше водила је током већег дела меча, а до тријумфа је дошла у узбудљивој завршници након погодака са линије слободних бацања Франа Пилепића.

Најефикаснији у победничком тиму био је Миро Билан са 16 поена, 12 је постигао Лука Бабић, а поен мање Марко Томас. Код домаћина са по 13 поена истакли су се Џеј Ар Рејнодлс и Дарко Планинић, док је двоцифрен учинак имао и Борис Савовић (12).

Финална серија АБА лиге стартује у суботу, 25. априла, од 20.30 у Пиониру, а други меч је на програму у недељу, у истом термину такође у Београду.

Серија се затим сели у Загреб, 29. и 30. априла, а уколико буде потребно мајсторица ће се играти 2. маја, опет у Пиониру.

Ток сусрета:

20.18 – Крај утакмице, Будућност–Цедевита 66:70.

Резултатска неизвесност. Велика борба и агресивна игра у одбрани на обе стране. Цедевита нешто снажнија у одбрани и после нецела два минута Загрепчани излазе из бонуса. Лош проценат шута домаћин успева да надокнади одличним офанзивним скоком. До средине периода гости су успели да одржавају два-три поена предности, иако је Будућност константно претила. Када се очекивало да ће домаћин преокренути резултат, уследило је неколико исхитрних шутева и Цедевита је поново отишла на плус пет на – 59:64, на четири минута до краја. Будућност све више греши у нападу, што Загрепчани користе и повећавају предност на плус осам, три мунута пре краја сусрета.

Будућност за пола минуте прави серију од 4:0, што је приморало Репешу да тајм-аутом сече налет противника. Неуспева, ова грешка гостију и Будућност примази на минус два. У последњи мунут ушло се са предношћу Цедевите од три поена. Нове грешке домаћих и Цедевита је успела да сачува предност.

20.17 – Још осам секунди до краја.

20.15 – Још 27 секунди до краја.

20.13 – У току је последњи минут.

19.48 – Крај треће четвртине, Будућност–Цедевита 50:53

Борба се распламсала, агресивне одбране су на обе стране резултирале брзим изласком из бонуса. Будућност за само минут и четрдесет секунди, Цедевита минут касније. Домаћин се боље снашао у оваквој игри и успео да смањи предност Цедевите на три поена. 

19.26 – Почело је друго полувреме.

19.11 – Полувреме. Будућност–Цедевита 33:39

Домаћин је заиграо много боље у наставку. Дошао до предности од пет поена. Цедевита је била сигурна са дистанце и тиме контролисала резултат. Неколико грешака Будућности у нападу и Цедевита серијом од 10:0, за само 90 секунди, преокреће резултат. Гости долазе до максималних плус осам. До полувремена Будућност је успела да смањи на шест поена заостатка. 

18.50 – Крај прве четвртине, Будућност–Цедевита 14:15

Цедевита је много боље ушла у меч. Велики притисак са трибина више је омео домаће кошаркаше. То се нарочито огледало у лошем шуту са линије слободних бацања. Загрепчани су дошли до максималних шест поена предности – 13:7. Будућност се ослободила притиска, почела да погађа и серијом од 7:0 успева да преокрене предност у своју корист. Цедевита постиже кош и на паузу одлази са поеном предности.  

18.30 – Почео је меч у Подгорици.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи