Нови брејк Вашингтона, Кливленд и Хјустон сигурни

У наставку четвртфинала плеј офа Источне конференције америчке професионалне кошаркашке лиге (НБА) Вашингтон је јутрос као гост савладао Торонто са 117:106 и повео са 2:0 у серији у којој се игра до четири победе. Кавси и Рокитси такође дуплирали предност.

До другог брејка у четвртфиналној серији Вашингтон су предводили Бредли Бил са 28 и Џон Вол са 26 кошева, при чему је Вол имао чак 17 асистенција.

Уз овај двојац велики допринос победи гостујућег тима дали су Марчин Гортат и Ото Портер. Први је, уз 16 поена, имао и осам ухваћених лопти, док је Портер убацио кош мање, али и имао скок више о д Гортата.

Код домаћина најефикансији су били Демаркус Дерозан и Луис Вилијамс са по 20 поена, а прелазну оцену добио је још литвански репрезентативац Јонас Валанчиунас који је утакмицу завршио са 15 кошева и десет ухваћених лопти.

Занимљиво је да је Вашингтон изгубио 15 од последњих 19 утакмица на гостовању у лигашком делу шампионата, али је у плеј офу, у последње две године, добио седам од осам мечева ван свог терена. Укључујући и сва три у прошлогодишњем доигравању против Чикага.

Наредне две утакмице играће се у Вашингтону, а прва од њих већ у ноћи између петка и суботе.

Са 2:0 у серији у четвртфиналу Истока повео је и Кливленд који је јутрос победио Бостон са 99:91.

Кливленд је тако максимално материјализовао предност домаћег терена, а најзаслужнији за новитријумф били су Леброн Џејмс и Кајри Ирвинг.

Џејмсов учинак износио је 30 кошева, девет скокова и асистенција, док је Ирвинг утакмицу завршио са 26 поена, шест асистенција и пет ухваћених лопту.

Запажену ролу у победничком тиму имао је и Тимофеј Мозгов са 16 кошева и седам скокова.

У пораженом Бостону најјачи утисак оставио је Ајзеа Томас са 22 поена и седам асистенција.

Серија се сада сели у Бостон, а прва од две наредне утакмице играће се у четвртак.

Најзад, стопостотни учинак на домаћен терену остварио је и Хјустон који је јутрос победио Далас са 111:99 и повео са 2:0 у четвртфиналној серији Западне конференције.

Трио Двајт Хауард, Џош Смит и Џејмс Харден био је незаустављив постигавши 67 од 111 кошева Хјустона. Хауард 28, Харден 24 и Смит 15. Хауард је, притом, имао 12 скокова, Смит девет асистенција и осам ухваћених лопти, а Хауард шест асистенција.

У пораженом Даласу најбољи је био Монта Елис са 24 поена. Наредни меч играће се у Даласу у ноћи између петка и суботе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи