Јововић, тренер Будућности: Победиће мирнији тим

Тренер кошаркаша Будућности Игор Јововић рекао је да очекује да ће у одлучујућем мечу полуфинала плеј-офа Јадранске лиге између његове екипе и Цедевите тријумфовати тим који буде "мирније главе".

"Ово је исцрпљујућа серија, јер се игра у кратком временском периоду, где је огромна потрошња и физичка и ментална и екипа која буде мирније главе, сигурно да ће на крају тријумфовати. Сви мечеви, изузев трећег, били су доста неизвесни", рекао је Јововић, пренели су црногорски медији.

Кошаркаши Будућности су после прва меча одиграна у Подгорици водили са 2:0 у полуфиналној серији Јаранске лиге, али је Цедевита изједначила на 2:2 у Загребу.

Одлучујућа, пета утакмица игра се сутра од 18.30 у Подгорици.

"Очекујемо тврду утакмицу, против квалитетног тима и надам се да ће публика бити наш шести играч свих 40 минута, да ће нам дати потребан ветар у леђа. Оно што могу да обећам да ћемо оставити све на терену, а видећемо за шта ће то бити довољно. Ово је шанса је да се Евролига после 12 година врати у Подгорицу, бићемо спремни да дамо све од себе у сваком моменту", казао је Јововић.

Цедевита је у дуелима на свом терену честим изменама држала висок ритам.

"Морамо да будемо са свих 12 играча изнад наших могућности. Цедевита је сјајан тим, који са ротацијом и играчима са клупе, са огромним искуством, доста пута мења ритам и прави проблеме. Сви играчи морају бии на 1.000 одсто. Морамо да будемо конкретнији у шуту за три поена, да сви играчи буду на најбољи могући начин на терену и да оставимо срце на паркету. У тим околностима могли бисмо да се надамо тријумфу", навео је Јововић.

На питање да ли се боји арбитара пред одлучујући дуел, тренер Будућности је рекао да су судије "одрадиле добар посао и да нема разлога да тако не буде и у последњем мечу у Подгорици".

Центар Будућности Дарко Планинић је обећао максималну борбу од првог до последњег минута.

"Улог је велики, желимо да славимо пред нашим навијачима. У своје, али и у име својих саиграча, могу да обећам да ћемо дати све од себе да победимо и на крају славимо финале и пласман у Евролигу", рекао је Планинић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи