Читај ми!

Фенербахче у Мадриду, Обрадовић рекордер

Кошаркаши Фенербахчеа победили су у Тел Авиву екипу Макабија резултатом 75:74 (13:20, 24:11, 13:14, 15:20, 10:9) и са укупних 3:0 елиминисали Израелце у четвртфиналу Евролиге. Жељко Обрадовић ће се тако наћи по 14. пут на завршним турнирима Евролиге! Панатиникос победио ЦСКА и продужио серију.

Фенербахче је први тим који је изборио пласман на фајнал - фор у Мадриду.

Екипа Жељка Обрадовића до тријумфа је дошла у узбудљивој завршници и додатних пет минута пошто у регуларном делу меч није било победника - 65:65.

Најбољи у редовима Фенербахчеа био је Никос Зизис са 19 поена, 15 је постигао Ендрју Гаудлок, а 12 Јан Весели.

Српски репрезентативци Богдан Богдановић и Немања Бјелица сусрет су завршили са осам, односно пет поена.

У тиму Макабија истакли су се Џереми Парго са 21 и Брајан Рендл са 19 поена.

"Фајнал фор" у Мадриду биће 14. учешће Жељка Обрадовића на завршним турнирима Евролиге, коју је освајао осам пута као тренер. Једном је на "фајнал фору" учествовао и као играч, а по свим овим успесима је рекордер у Европи.

Кошаркаши Панатиникоса победили су у Атини екипу ЦСКА са 86:85 (14:20, 20:14, 22:19, 30:32) и смањили вођство Московљана на 2:1.

Панатиникос је направио преокрет у другом полувремену када је стекао 10 поена предности, али је мало недостајало да Московљани у последња два минута забалеже победу, после које би се домогли завршног турнира у Мадриду.

ЦСКА је у живот вратио Сони Вимс са 13 поена, да би у пенал серији домаћин успео да стигне до велике победе.

Атињане је до славља предводио плејмејкер Никос Папас са 25 поена, а двоцифрен учинак имали су Димитрис Дијамантидис (15), Антонис Фоцис (12) и Џејмс Гист (11).

Убедљиво најефикаснији у тиму ЦСКА био је Вимс са 24 поена, Нандо Де Коло је додао 19, док је српски репрезентативац Милош Теодосић постигао 12 поена.

Наредни меч између Панатиникоса и ЦСКА биће одигран у среду, 22. априла, такође у Атини.

Парови четвртфинала:
Фенербахче - Макаби (3:0)
Панатиникос - ЦСКА 86:85 (1:2)
Уторак:
Олимпијакос - Барселона (1:1)
Ефес - Реал Мадрид (0:2)

Завршни турнир Евролиге биће одржан од 15. до 17. маја у главном граду Шпаније.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи