Читај ми!

"Поносни на велики успех, али нема стајања"

Кошаркаши Црвене звезде, изморени али задовољни, говорили су о великој победи у полуфиналној серији АБА лиге против Партизана, али и свему ономе што их чека у наставку сезоне. Први наредни циљ - освајање шампионског прстена на Јадрану.

Црвена звезда је у синоћној утакмици савладала Партизан са 81:73, а Маркус Вилијамс сматра да је највећи допринос победи пружио Чарлс Џенкинс.

"Не могу да опишем колико сам поносан. Радили смо напорно од почетка сезоне, а ако желиш да освојиш трофеј и играш у Евролиги мораш да даш све од себе. Чарлс Џенкинс је урадио велики посао, недостајао је учинак Марјановића, али није му било лако", рекао је Вилијамс.

Центар (званично најдоминантнији у Европи) Бобан Марјановић рекао је да су утакмице против Партизана у полуфиналној серији плеј-офа биле празник кошарке.

"Дали смо све од себе, обе екипе су приредиле љубитељима кошарке спектакл. Било је веома тешко, а најважније је што је све прошло без инцидената. Момци из Партизана били су фер и коректни".

Кошаркаш Стефан Јовић рекао је да је следећи корак освајање прстена Јадранске лиге.

"Нећемо се задовољити самим уласком у финале и даћемо све од себе да пружимо партије које би нам донеле трофеј. Морамо да наставимо да верујемо у себе, напредујемо у одбрани и будемо паметни и нападу", закључио је плејмејкер црвено-белих.

Капитен Црвене звезде Лука Митровић рекао је да се црвено- бели неће задовољити пласманом у финале АБА лиге и најавио поход на освајање регионалног такмичења.

"Пресрећан сам јер смо направили велики успех, иако се наше амбиције не завршавају овде. Издржали смо стоички много тога на терену и ван њега. Гладни смо успеха, желимо да наградимо себе трофејом и донесемо Звезди прву титулу Јадранске лиге", рекао је Митровић.

"Била је ово тешка серија, играло се до последње капи зноја и атома снаге, не само последња утакмица, сваки меч је био такав. Штета што ово није било финале, што и једна и друга екипа нису избориле учешће у Евролиги ", рекао је Митровић.

Противник тима са Малог Калемегдана у финалу АБА лиге биће победник друге полуфиналне серије између Будућности и Цедевите, где је скор изједначен 2:2.

Финална серија плеј-офа АБА лиге почиње 25.априла, игра се на три победе по систему 2-2-1 и Црвена звезда ће бити домаћин у прва два меча.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи