Радоњић: Спуштамо лопту, желимо трофеј

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да је његов тим издржао огроман притисак у полуфиналу АБА лиге против Партизана и додао да је следећи циљ освајање регионалног такмичења. Калинић истакао је да су црвено-бели пласманом у финале АБА лиге испунили циљ.

"Знали смо да ће Партизан одиграти још јаче, што је резултатирало њиховом серијом на старту. Дефанзивно смо одиграли квалитетно, што је важно ако мислимио да победимо Партизан. Црно-бели су показали карактер, иако је са наше стране изгледало стабилно. Наравно да је тешско играти четири утакмице у шест дана, посебно јер је "вечити дерби". Имали смо оптерећење јер смо први завршили регионални део, који нам је донео предност домаћег терена, али смо одрадили то на најбољи могућни начин", рекао је Радоњић на конференцији за медије у хали Пионир после утакмице. Он је поручио да је трећу и четврту утакмицу против Партизана решио одличан шут за три поена његовог тима.

"Служио нас је шут за три поена, поготово у преломним моментима. Морамо брзо да одрегујемо и задовољство не сме да траје више од два дана. Свестан сам да су сви у клубу задовољни јер је све урађено и да може да почне наредна сезона. Морамо да спустимо лопту и да урадимо оно што желимо, а то је трофеј АБА лиге, па домаће првенство". Црногорски стратег додао је да је такмичење у Евролиги много значило црвено-белима у завршници сезоне.

"Играчи су напредовали у односу на прошлу годину, имамо и МВП-а Евролиге. Водила се анализа игара Чарлса Џенкинса, који у послење време игра одлично и доноси разлику у квалитету. Било је присутно неповерење у Звезду због прошлости, али ја сам веровао да можемо да све превазиђемо. Успели смо из свих ситуација да квалитетно изађемо и поново изборимо Евролигу", навео је Радоњић и поручио да би волео да у финалу игра против некадашњег клуба Будућности.

Радоњић је прокоментарисао инцидент после меча када је тим менаџер Небојша Илић погођен твтдим предметом у главу.

"Више бих волео да се више причао о кошаркашима, скоковима и добрим потезима. Био сам са играчима у свлачионици и не бих могао да коментаришем нешто што нисам видео. Мислим да та тема мора да буде споредна", закључио је Радоњић.

Кошаркаш Никола Калинић истакао је да су црвено-бели пласманом у финале АБА лиге испунили циљ.

"Завршена је серија, победили смо и прекинули низ Партизана, не знам ни сам тачно колико година. Дали смо све од себе, и више него што можемо, што је донело резултат. Одиграли смо изванредно, спречили смо скок Партизана и транзицију и овога пута смо ми победници. Честитке кошаркашима Партизана, а ми једва чекамо финале", поручио је Калинић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи