Читај ми!

Звезди финале и Евролига!

Партизан - Црвена звезда 73:81 (24:22, 12:16, 22:26, 15:17). Кошаркаши Црвене звезде искористили су прву меч лопту у дуелу са Партизаном и пласирали се у финале АБА лиге. Црвено-бели су у серији савладали црно-беле са 3:1. Пласманом у финале Звезда је обезбедила учешће у Евролиги наредне сезоне. Противник у финалу биће познат у среду након мајсторице у Подгорици, где играју Будућност и Цедевита.

Изабраници тренера Дејана Радоњића су у само два дана направили други брејк против Партизана, завршили серију са 3:1, али и обезбедили пласман у Евролигу наредне сезоне.

Кључ победе кошаркаша лежи у чињеници да су у потпуности зауставили најбољег играча црно-белих Александра Павловића, који је постигао само три поена, и то са пенала.

Меч је решио сјајни Американац Маркус Вилијамс, који је када је било најпотребније преузео одговорност и водио свој тим до победе.

Кошаркаши Партизана боље су отворилили меч, повели са чак 10 поена, али су поени Чарлса Џенкиса обезбедили Звезди прикључак. Партизан је у тим тренуцима имао више скокова, што није знао да материјализује.

Звезда је чврстом игром у другој деоници преокренула резултат, а први пут повела је у 18. минуту тројком Николе Калинића (33:32). У наставку Звезда је имала минимално вођство, али није имала решења за феноменалног Еда Мурића, који је одржавао егал.

Црвено-бели су у финишу треће четвртине "одлепили" са осам везаних поена Маркуса Вилијамса, након што је добар део меча провео на клупи. Ипак, поново је Мурић одговорио и тројком у последњој секунди и пред последњих 10 минута спустио свој тим на "минус шест".

Радоњић је у четвртом кварталу дао Вилијамсу "одрешене руке" да реши утакмицу, што је он и учинио са неколико одличних рола и шутева за три поена.

Најефикаснији у победничком тиму били су Американци Вилијамс и Џенкинс са по 19 поена, Бобан Марјановић дао је 12, а Лука Митровић 10.

Код Партизана истакао се Мурић са 25 поена, Никола Милутинов додао је 13, а Драган Милосављевић девет.

Ток меча:

23.01 - Крај меча. Црвена звезда је победила партизан резултатом 81:73. 

Током четвртог периода црвено-бели су константно држали седам поена разлике, да би на два минута до краја стигла и до максималних плус девет - 68:77. До краја меча Звезда је исконтролисала резултат до коначних 81:73.  

22.56 - У току је последњи минут сусрета.

22.26 - Крај треће четвртине, Партизан - Црвена звезда 58:64.

У наставку сусрета виђена је велика борба. Екипе су се распуцале. Звезда је понов била боља и добила и овај период игре - 22:26.

22.01 - Почело је друго полувреме ...

21.48 - Крај друге четвртине, Партизан - Црвена звезда 36:38. 

Боља игра у одбрани на обе стране. Велика борба за сваку лопту и неколико грешака резултирале су релативно мањим бројем поена у другој четвртини. Звезди је прорадио шут са дистанце, тако да је успела да преокрене предност у своју корист и добије другу четвртину резултатом 16:12. 

21.20 - Крај прве четвртине, Партизан - Црвена звезда 24:22.

Црно-бели са много више енергије ушли у меч. После два минута игре повели су са 6:0. Радоњић тајм-аутом успева да прекине серију противника. Партизан је наставио у истом ритму и на два минута пре краја четвртине долази до максималних плус десет - 21:11. Црвено-бели серијом Џенкинса од осам поена прилазе на два поена заостатка. До краја четвртине обе екипе у постигле по три поена. 

21.00 - Почео је меч у Пиониру.

20.50 - Још 10 минута до почетка меча између Партизана и Црвене звезде.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи