Читај ми!

Вујошевић: Заслужена победа Звезде, али и тенденциозно делегирање судија

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је да је Црвена звезда заслужено славила, али се осврнуо на "тенденциозно делегирање судија". Ако желимо да победимо у недељу, морамо да исконтролишемо скок, рекао Вујошевић.

 

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић изјавио је после пораза од Црвене звезде у полуфиналу АБА лиге да је судијски критерујум био неуједначен, али поручио да су црвено-бели заслужено победили.

"Честитам Црвеној звезди на победи. Звезда је одиграла веома грубо и прљаво, што им је било дозвољено од судија. Одлучујући фактор, али и показатељ веће менталне спремности био је скок. Звезда је заслужено добила утакмицу ван тенденциозног делегирања, а велика одговорност је на стручном штабу и играчима", рекао је Вујошевић на конференцији за медије после меча.

Он је истакао да је судијски пар Белошевић-Радовић судио у корист Црвене звезде.

"Није то основни разлог пораза, али је врло прљав начин да се тако добијају утакмице. Звезда се свим средствима бори да остане у Евролиги, а нисмо били у стању да имамо карактер и превазиђемо ту ситуацији. Видело се како су се свирали фаулове, делиоци правде, али и делегати, играју се судбинама многих људи, али и својом", рекао је Вујошевић и додао да његове речи нису у афекту.

Вујошевић је додао да је Александар Павловић није највећи кривац за пораз, већ комплетан тим на челу са стручним штабом.

"Павловић је насео на провокацију и за то нема оправдања, али судије санкционишу само његову реакцију. Не волим да коментаришем индивидуалне одгворности, чак и када су за похвалу. Одговорност је тимска, не само на једном човеку", закључио је Вујошевић.На питање шта Партизан мора на терену да уради како би у недељу изједначио резултат, Вујошевић је одговорио:

"Пре свега морамо да исконтролишемо скок. Али, уколико суђење буде било као вечерас - тешко ћемо доћи до победе".

Кошаркаш црно-белих Милан Мачван рекао је да су црвено-бели заслужено повели са 2:1 у полуфиналној серији АБА лиге.

"Звезда је агресивније и спремније ушла у меч, стекла је предност, али на крају нисмо успели да се вратимо, иако смо дошли на "минус један". Верујем да ћемо сутра бити борбенији", закључио је Мачван.

Пре почетка конференције, из Партизана је речено да "нестали" чланови делегације Звезде нису чланови управе, како је рекао Радоњић, већ вође навијача, који су у полувремену љубазно замољени да напусте халу.

 

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи