Читај ми!

Вујошевић: Пресудиће мотивација и квалитет играча

Душко Вујошевић верује да ће Партизан одиграти боље него у прве две утакмице са Црвеном звездом. У оваквим утакмицама пресудно је расположење, мотивација и квалитет играча, а не неке генијалне идеје, поручио је Вујошевић.

Тренер Партизана Душко Вујошевић очекује још један тежак меч против Црвене звезде, иако је његов тим у благој предности након победе у другом мечу полуфиналне серије и изједначења на 1:1.

"Сусрет има велики значај јер победнику доноси пласман у Евролигу. Поушаћемо да одиграмо боље него у претходне две утакмице. Знамо Звездине квалитете, изузетно их поштујемо, сигурно је да ће дати све од себе да се резултатски врате серију у своју корист јер је сада блага предност на нашој страни. Утакмица ће бити изузетно тешка, али трудићемо се да дамо максимум и добијемо меч", рекао је Вујошевић.

Он је додао да нема кадровских проблема и да сви играчи спремно дочекују утакмицу, укључујући и центра Николу Милутинова, који је имао проблема са оком.

"Свака утакмица између Партизан и Звезде је сама по себи изузетно важна и изазива емоције код навијача, па самим тим и код играча. Играти два дана заредом тешке утакмице превазилази границе могућности, али трудићемо се да одиграмо што боље", објаснио је тренер црно-белих.

Вујошевић је истакао да је главни разлог за слабу партију најбољег играча Звезде Бобана Марјановића тимска одбрана црно-белих.

"Одбрана је максимално усредсређена на заустављање Марјановића, али то, с друге стране, отвара друге 'рупе' и питање је како ће то противник искористити. Обе екипе покушавају да нагласе свој квалитет, а прикрију слабости. У оваквим утакмицама пресудно је расположење, мотивација и квалитет играча, а не неке генијалне идеје", поручио је Вујошевић.

Крлини центар црно-белих Милан Мачван рекао је да је тешко играти тако важне утакмице у кратком временском периоду, али да је то праведније у односу на Фајнал-фор.

"Очекујем тежак меч, као и сваки дерби против Звезде. Надам се да ћемо пред нашим навијачима одиграти боље и забележити победу. Пристисак је нормална ствар јер је екипа много пута ове сезоне играла пред својим навијачима и победила", рекао је Мачван.

Пословни директор Партизана Млађан Шилобад тврди да је клуб предузео све безбедносне мере и обавио разговор са полицијом и представницима Црвене звезде пред утакмицу високог ризика.

"За прва два меча није било размене улазница, иако смо ми то хтели. У хали није било ниједног навијача Партизана, па смо одлучили да урадимо исто. Имамо информације да је Жандармерија неке људе који су имали карту, а били су навијачи Партизана, замолила да напусте халу. Очекујем исте аршине и у наредна два меча", рекао је Шилобад.

Трећа утакмица полуфиналне серије плеј-офа АБА лиге између Партизана и Црвене звезде игра се сутра од 21 сат у дворани Пионир.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи