Читај ми!

Плеј-оф НБА без много звезда

Плеј-оф америчке кошаркашке НБА лиге ускоро почиње, а овосезонска надметања пропустиће велики број водећих звезда. Списак је дугачак а на самом врху су звезде које су обележиле протекло првенство попут Расела Вестбрука, Кевина Дурента, Кармело Ентонија, до већ легендарних имена попут Кобија Брајанта.

Прва звезда Лос Анђелес Лејкерса Коби Брајант и Њујорка Кармело Ентони другу годину заредом неће играти у завршници, пошто се њихови тимови нису пласирали у плеј-оф. Такође, одсутни ће бити и Кевин Дурент из Оклахоме и Двејн Вејд из Мајамија.

Плејмејкер Оклахоме Расел Вестбрук такође неће играти у плеј-офу, чиме је постао први најбољи стрелац НБА лиге још од 2004. године и Трејсија Мекгрејдија, који ће пропустити завршницу.

"Ови момци су играли плеј-оф годинама уназад и донели су много узбуђења самој игри током завршница. Тако да, када погледам назад, видим да је много великих играча одсутно из плеј-офа, што је ударац за саму кошарку", рекао је Ентони.

Ипак, има још звезда које су остале у завршници. Тим Данкан ће покушати да са Сан Антониом освоји шесту титулу, док ће Леброн Џејмс покушати да донесе трофеј свом матичном клубу Кливленду.

Такође, Стефон Кари и Џејмс Харден ће покушати да одведу Голден Стејт, односно Хјустон до првог финала НБА лиге након више деценија.

Брајант, Дурент, Ентони и Крис Бош су међу играчима који су раније завршили сезону због повреда или болести. Једино од њих је Бош играо на више од пола утакмица за свој тим Мајами.

Пол Џорџ се опоравио од ужасног прелома ноге прошлог лета, али је његов тим Индијана елиминисан у последњој утакмици регуларног дела.

"Ово је била моја најтежа сезона до сад, али радујем се предстојећем лету", рекао је Џорџ.

Двејн Вејд је играч са најмањим летњим одмором током претходне четири године, с озбиром на то да је Мајами играо у финалима сваке сезоне.

"Нисам имао оволико слободног времена дуго, дуго. Напорно је било сваке године играти до краја јуна, психички, а нарочито физички", рекао је Вејд.

Он је ипак истакао да би апсолутно волео да игра у плеј-офу и ове сезоне.

Скоро половина од 32 најплаћенија кошаркаша у НБА лиги неће играти у плеј-офу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи