Читај ми!

Истанбул '92, "гробари" добро памте...

На данашњи дан, пре 23 године, Кошаркашки клуб Партизан постао је шампион Европе. У спектакуларном финалу, црно-бели су у Истанбулу савладали шпански Хувентуд, тројком Саше Ђорђевића у последњим тренуцима меча.

Почетак деведесетих година прошлог века обележили су велики успеси тада југословенских клубова и репрезентација. Црвена звезда је '91. постала шампион Европе у фудбалу, а мање од годину дана касније, Партизан је остварио највећи успех српске клупске кошарке.

Земља је већ била у рату, оно што је остало од Југославије под санкцијама, а Партизан је са младом екипом крчио пут до европског трона.

Не треба заборавити да су црно-бели, предвођени тренером дебитантом Жељком Обрадовићем, само један меч у сезони играли у Београду, против Кнора у четвртфиналу, а домаћи терен је постала шпанска Фуенлабрада.

Круна сезоне стигла је у Истанбулу, на завршном турниру елитног такмичења. У полуфиналу је савладан Филипс из Милана, а у финалу, у мечу са спектакуларном завршницом, шпански Хувентуд.

Одлучујућу тројку за црно-беле, три секунде пре краја меча, постигао је Александар Ђорђевић, чиме је Партизану донео прву, за сада и једину, титулу шампиона Европе.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи