Читај ми!

Партизан се реванширао Звезди

Црвена звезда – Партизан 68:70 (крај). Кошаркаши Партизана савладали су као гости Црвену звезду и изједначили резултат у полуфиналној серији АБА лиге на 1:1. У наредна два меча, домаћини ће бити црно-бели.

Кошаркаши Партизана савладали су Црвену звезду са 70:68 у другом мечу полуфинална Јадранске лиге и изједначили резултат у серији на 1:1.

Црно-бели су били бољи ривал током већег дела утакмице, али су ипак дозволили Звезди да се у финишу врати у утакмицу и стигне до неизвесне завршнице.

За разлику од првог меча одиграног у уторак, Партизан је много боље отворио утакмицу и држао предност у својим рукама током читавог меча. Звезда је водила само у једном тренутку, средином друге четвртине, а црно-бели су у трећој деоници имали великих 15 поена предности - 58:43.

Ипак, Звезда је још једном ове сезоне показала да уме да се врати у игру из великог минуса, највише захваљујући својим Американцима, Вилијамсу и Џенкинсу, али није могла више од тесног пораза.

Никола Милутинов је одиграо одличну утакмицу у екипи Партизана, иако се до последњег тренутка није знало да ли ће уопште играти, после повреде у првом сусрету.

Милан Мачван је био маестралан и са 14 поена и 17 скокова сигурно био најзаслужнији за изузетно битан тријумф црно-белих. Акоњон је постигао 13 поена, Павловић 11, а Тепић 10 у победничком тиму.

У Црвеној звезди најрасположенији је био Чарлс Џенкинс са 19 поена, док је Маркус Вилијамс додао 15, од чега је већину постигао у другом полувремену.

Занимљиво је да је један од најбољих кошаркаша Евролиге ове сезоне Бобан Марјановић меч завршио са скромна два поена, уз осам ухваћених лопти.

Трећи меч се игра у суботу у београдском Пиониру (21), а домаћини ће у наредне две утакмице бити црно-бели. 

Овако је протекао меч у Пиониру:

22.44 - Крај, Партизан је савладао Црвену звезду са 70:68 и изједначио резултат у полуфиналној серији АБА лиге на 1:1.

22.18 - Завршена је и трећа четвртина, Партизан води са 58:48.

Црно-бели су у трећем периоду имали и 15 поена предности, али се Црвена звезда и даље држи у животу.

21.58 - Почело је друго полувреме у Пиониру.

21.43 - Звезда се вратила у игру у другој четвртини, чак и повела, али Партизан је бољи у финишу првог полувремена и на велики одмор одлази са седам поена предности - 42:35.

21.22 - Боља игра Партизна у првој четвртини, па црно-бели после десет минута игре имају пет поена предности - 22:17.

21.00 - Почео је меч у Пиониру.

20.45 - Пионир је поново испуњен навијачима Црвене звезде. Као и у уторак, у хали нема навијача Партизана.

20.20 - Кошаркаш Партизана Никола Милутинов највероватније ће играти против Црвене звезде, у другој утакмици полуфинала плеј-офа Јадранске лиге.

Милутинов је изашао на терен хале Пионир и загрева се са саиграчима, а испод десног ока има црвенило.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи