Калинић и Митровић: Исти рецепт и у другом мечу

Кошаркаш Црвене звезде Никола Калинић рекао је да ће екипи на психолошком плану много значити вођство против Партизана у полуфиналу плеј-оф серије АБА лиге и најавио велику борбу у вечерашњем дуелу.

"Сјајно смо отворили серију, одбрана је била на нивоу. Одлични смо били у првом полувремену, мало смо пали у наставку и мораћемо да радимо на томе како бисмо исправили грешке. ЦЦекамо нови меч, исти рецепт и надамо се истом исходу", рекао је Калинић новинарима после утакмице.

Калинић је био један од најзаслужнијих играча у тријумфу над највећим ривалом, пошто је забележио 13 поена, четири скока и три асистенције, уз укупан индекс 20.

"Поставило се тако да сам ја одиграо добар меч, али ми смо пре свега колектив. Погодио сам неке шутеве, иако сам лоше отворио дуел. Свако има своју улогу", навео је Калинић.

Капитен црвено-белих Лука Митровић додао је да задовољан победом над Партизаном и оценио да између великих ривала тешко да може да буде изненађења на тактичком плану.

"Много значи победа на старту серије, она ће нам дати још више самопоуздања за наредне мечеве, посебно што се игра дан за дан. Спремни смо да играмо у том ритму", рекао је Митровић.

Он је истакао да неће бити нових изнеднађења, пошто се екипе међусобно веома добро познају.

"У тактичком смислу нема тајни. Партизан ће се мобилисати после пораза и тражиће брејк, али би ми новом победом направили велики корак. Кључ је иста игра у одбрани. Морамо да се изолујемо од свега, да размишљамо о игри", закључио је Митровић.

Црвена звезда је синоћ у првом мечу савладала Партизан са 73:64, а други дуел на програму је вечерас од 21 сат.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи