Читај ми!

Будућност повела против Цедевите

Кошаркаши Будућности повели су са 1:0 у полуфиналној серији плеј-офа АБА лиге, пошто су у Подгорици победили заграбчку Цедевиту са 82:81 (20:23, 19:21, 20:16, 23:21).

Будућност је први пут ове сезоне савладала Цедевиту, иако је губила током највећег дела меча.

Најефикаснији код Подгоричана са 20 поена био је Борис Савовић, који је две секунде пре краја са линије слободних бацања донео тријумф домаћину.

Двоцифран учинак имали су и Џеј Ар Рејнолдс (17) и Суад Шеховић, који је сусрет завршио са 12 поена.Бољи од осталих код гостију били су Лука Бабић (14), Марко Томас (13) и Миро Билан (12).

Цедевита је водила већим делом утакмице, а у једном тренутку имала је и 11 поена предности. Загребачки тим је добром игром одржавао предност, а после поена Томаса на полувреме је отишао са пет разлике, 44:39.

Домаћи тим је средином треће четвртине серијом од 10:0 први пут повео, 54:53. Екипе су се након тога смењивале у вођству, али ниједна није успевала да се "одлепи". Цедевита је имала четири разлике (66:62), али је после техничке грешке Карла Жганеца, Савовић погодио четири слободна бацања и донео предност подгоричком тиму, који је после "тројке" Шеховића повео са 71:67.

Будућност је чувала предност све до последњег минута када је Томас погодио "тројку" за изједначење, 78:78. Савовић је поново био прецизан са пенала за ново вођство домаћих (81:78), а осам секунди пре краја Фран Пилепић постигао је "тројку" за предност Цедевите 81:80.

Две секунде пре краја Укић је фаулирао Савовића, који је поново био прецизан са линије за слободна бацања и донео победу Будућности у првој полуфиналној утакмици.

Друга утакмица игра се у среду у Подгорици од 18.30. Серија се игра на три победе, а трећи дуел на програму је у суботу 18. априла од 18.30 у Загребу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи