Читај ми!

Звезди тријумф и вођство у серији

Црвена звезда – Партизан 73:64 (крај). Звезда је савладала вечитог ривала и повела са 1:0 у полуфиналној серији, која се игра до три победе. Црвено-бели водили током читавог меча, Партизан само у неколико наврата озбиљније запретио. Наредни меч игра се већ у среду од 21 сат, а домаћин је поново Црвена звезда.

Кошаркаши Црвене звезде савладали су екипу Партизана са 73:64 у првом полуфиналном мечу Јадранске лиге. Црвено-бели су искористили предност домаћег терена и пред својим навијачима повели у серији, која се игра на три добијене утакмице.

Нисмо уживали у кошарци коју су приказала наша два најбоља клуба, али је било борбено, у појединим тренуцима и ратоборно, али у спортској атмосфери и без значајнијих инцидената.

Прва четвртина протекла је у потпуности у знаку црвено-белих. Вилијамс је одмах погодио тројку, па почетна предност Звезде од 8:0, касније и 16:8, а једини расположени играч у тиму Партизана у тим тренуцима био је Саша Павловић.

У другој четвртини црно-бели су консолидовали редове. Мачван је имао све већи утицај у нападу, али Звезда није дозвољавала ривалу да се приближи резултатски. На полувреме црвено-бели одлазе са седам поена предности (38:31).

Друго полувреме било је занимљивије и неизвесније. Партизан је од почетка треће четвртине покушава да се врати у живот, али никако није успевао да пребаци вођство на своју страну.

Бобан Марјановић није улазио у игру већи део друге и треће четвртине, али треба истаћи да је и Партизан већи део утакмице играо без Николе Милутинова, који је напустио терен пошто га је Блажич ударио у главу.

Неизвесно је било до неколико минута до краја, када су црвено-бели искористили неколико неспретних решења у нападу Партизана и стигли до нове двоцифрене предности - 71:59.

Црно-бели су покушали још једном да нападну, али времена није било, па Звезда односи још једну победу над вечитим ривалом ове сезоне - 73:64.

Најефикаснији у победничком тиму били су Чарлс Џенкинс са 19 и Никола Калинић са 13 поена, док су у Партизану најбољи били Мачван са 12 и Милосављевић и Павловић са по 11 постигнутих поена.

Партизан прилику за реванш има већ у среду, када је на програму други меч полуфинала. Црвена звезда је поново домаћин, а утакмица почиње у 21 час у београдском Пиониру. 

Овако је протекао меч у Пиониру:

22.42 - Црвена звезда је одбила све нападе црно-белих и стиже до победе (73:64) и вођства у полуфиналној серији плеј-офа Јадранске лиге.

22.18 - Меч постаје све неизвеснији и занимљивији. После три четвртине, Звезда води против Партизана са 55:52.

21.58 - Почело је друго полувреме.

21.50 - Црвено-бели су у првом полувремену извели само једно слободно бацање, Партизан чак 12. Обе екипе "тројке" шутирају прилично лоше, Звезда 3/13, Партизан 3/12.

21.43 - Партизан се враћа у живот, али Звезда и даље држи предност у својим рукама.

Полувреме, Црвена звезда - Партизан 38:31.

21.19 - Много боља игра Црвене звезде у првој четвртини, црвено-бели после 10 минута игре воде са 24:13.

21.00 - Почео је меч у Пиониру!

20.40 - Навијачи Црвене звезде овацијама дочекали своје љубимце. Као по обичају, "гостујући" играчи извиждани...

20.30 - Пола сата остало је до почетка меча. Хала Пионир већ је попуњена готово до последњег места.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи