Спектакуларно вече Клеја Томпсона, Оклахома још жива

У наставку првенства америчке професионалне кошаркашке лиге (НБА) Голден Стејт је савладао Мемфис са 111:107, а утакмица је протекла у знаку Клеја Томпсона који је постигао 42 поена, од чега чак 26 у другој четвртини! Оклахома победом на Портландом сачувала шансе за плеј-оф.

Учинак Томпсона био би сигурно и бољи да је на терену провео више од 30 минута. Овако, за пола сата игре, убацио је више од трећине кошева свог тима, демонстрирајући фантастичну прецизност.

Од укупно 20 шутева ка кошу противника, погодио је 15! Од тога осам "тројки" из десет шутева што представља невероватних 80 одсто искоришћености.

Успут, погодио је сва четири слободна бацања, због чега није оставио никакву дилему око избора најкориснијег актера сусрета.

Томпсон је, притом, стигао да ухвати пет, украде једну лопту и три пута асистира.
Уз Томпсона једини двоцифрени у најуспешнијем тиму лигашког дела шампионата био је Стефон Кари са 15 поена. Кари је у личну статистику уписао још осам асистенција, четири скока и једну украдену лопту.

Мемфису и Голден Стејту остала је још по једна утакмица у првом делу сезоне. Мемфис ће дочекати Индијану, а Голден Стејт Денвер. Оба меча играће се у ноћи између среде и четвртка.

Кошаркаши Хјустона победили су на гостујућем терену екипу Шарлота са 100:90.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Џејмс Харден са 29 поена, а добро га је пратио Џош Смит који је имао учинак од 16 поена и 11 скокова.

У Шарлоту је најбољи био Брајан Робертс са 23 убачена поена.

Кливленд је прошле ноћи постигао 30. победу на домаћем терену, пошто је савладао Детроит са 109:97, за шта је најзаслужнији био Леброн Џејмс.

Џејмс је постигао 21 поен, ухватио је 10 лопти и извео 11 асистенција, док је у пораженој екипи бољи од осталих био Андре Драмонд са 20 поена.

Оклахома је задржала шансе за пласман у плеј-оф, победивши Портланд са 101:90.

Најефикаснији у редовима Оклахоме био је Расел Вестбрук са 36 поена, 11 скокова и седам асистенција, а добро га је пратио Енес Кантер са 27 поена.

У екипи Портланда најбољи је био Мајер Леонард са 24 поена, што је његов најбољи учинак у каријери до сада.

Резултати:

Шарлот - Хјустон 90:100
Кливленд - Детроит 109:97
Филаделфија - Милвоки 97:107
Атланта - Њујорк 108:112
Бруклин - Чикаго 86:113
Мајами - Орландо 100:93
Минесота - Њу Орлеанс 88:100
Оклахома - Портланд 101:90
Јута - Далас 109:92
Сакраменто - Л.А. Лејкерс 102:92
Голден Стејт - Мемфис 111:107 и
Л.А. Клиперс - Денвер 110:103

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи