Читај ми!

Вечити дерби, победник узима све!

Дошао је и тај дан, дан почетка полуфиналне серије АБА лиге између београдских вечитих ривала – Црвене звезде и Партизана. Улог је велики, можда и највећи у историји окршаја два великана српске кошарке – пласман у Евролигу и мање битно финале регионалног такмичења. Први меч игра се у Пиониру од 21.00, а домаћини су црвено-бели.

Легендарни хит чувене шведске групе Аба The Winner Takes It All (Победник узима све) најбоље описује каква је ситуација задесила српску клупску кошарку!

Кад кажемо "све", ту пре свега мислимо на играње у Евролиги наредне сезоне, пласман у финале и шансу да се победник бори за шампионски прстен АБА лиге и много боље шансе за довођење озбиљних спонзора и играча.

Поразом у гротлу Мораче, Партизан је "изабрао" да у полуфиналу снаге одмери са Црвеном звездом, која је од првог до последњег кола држала челну позицију, срушила многе рекорде и била прилично доминанта на Јадрану.

Тај пораз црно-белих у Подгорици довео је до онога што већина љубитеља кошарке у Србији није желела – да наша земља има само једног представника у елитном европском такмичењу наредне сезоне и да два највећа и најпопуларнија српска клуба у међусобном окршају одлучују о том једном месту.

Знајући прилике и не баш сјајне односе међу "вечитим ривалима", а посебно Небојше Човића и Душка Вујошевића, јасно је да је пред нама серија мечева која носи много тензије. Надамо се не и инцидената каквих је било у прошлогодишњем финалу домаћег првенства.

Капитени оба тима (Лука Митровић и Драган Милосављевић) су, чини се, ипак концентрисани само на кошаркашке ствари.

Колико ће се та тензија прелити на трибине (на којима ће се налазити само домаћи навијачи), а колико на сам терен међу играче, видећемо од уторка 14. априла, за када је заказан први полуфинални сусрет.

Звезда ће у том и у другом мечу серије бити домаћин, што је обезбедила освајањем првог места у регуларном делу сезоне, са скором 24-2.

Меч се игра у београдском храму кошарке, дворани Пионир од 21 сат. Сајт РТС-а ће имати свог репортера на лицу места.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи