Вујошевић: Побеђивали смо и веће екипе од Звезде

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је да је Црвена звезда благи фаворит у предстојећој полуфиналној серији Јадранске лиге, али је и упозорио да "није пристојно претити" црно-белима.

"Најављујемо кошаркашки празник у Београду, јер дерби представља део традиције овог града, а традиција је лепота која се чува. Звезда је благи фаворит, али кад је спорт у питању, претити Партизану и тврдити да ће следеће године да се игра Евролига није пристојно. То се не ради. Даћемо сви све од себе и видећемо који ће ефекти бити", рекао је Вујошевић новинарима у Београду.

Кошаркаши Партизана и Звезде у уторак играју први меч полуфинала плеј-офа Јадранске лиге. Серија се игра до три победе, а Звезда је домаћин у прва два меча.

"Играње на три добијене утакмице смањује ефекат неког великог изненађења и сигурно да је тај систем праведнији него да се игра само 'фајнал-фор' и да се огроман улог ставља у једну утакмицу", казао је Вујошевић.

"Добро се познајемо, имамо довољно искустава да не правимо изненађења која би била већа за нас него за противника. Очекујем да услови за игру буду регуларни и да кад почне утакмица најважнији фактор буду играчи. Ко има расположеније играче, победиће", додао је Вујошевић.

Тренер Партизана је подсетио да се његова екипа ове сезоне суочавала са великим проблемима, али и оценио да су овогодишњи резултати Звезде за велики респект.

"Урадли смо више него што су неки очекивали. Можда би неко био задовољан и овим, али ми нисмо. Идемо у те утакмице да дамо свој максимум и да у давању најбољег од себе будемо савршени", казао је Вујошевић и додао да су сви играчи спремни.

Вујошевић је рекао и да је имао дилему да ли да дође на заједничку конференцију за новинаре због термина и конференције и састанка за безбедност на којем ће се расправљати о размени улазница за те мечеве.

"На инсистирање Звезде се тражило да дође до размене карата. Сагласили смо се да то буде 500. По свим индикацијама, по томе што је сектор где су навијачи Партизана дељене навијачима Звезде, чини се да ће се од те праксе одустати. Не сматрам да је то коректан гест, гест који враћа у нормалу ове сусрете", рекао је Вујошевић.

"Партизан је своју историју већ написао, побеђивао је и веће клубове од Звезде на гостујућем терену и нећемо се уплашити ако сала буде испуњена само навијачима Звезде", додао је Вујошевић.

Капитен Партизана Драган Милосављевић рекао је да очекује тешке утакмице јер је и улог велики.

"Очекује нас велика борба, велики улог. Црвена звезда је одлична екипа која игра сјајно целе сезоне, али мислим да смо подигли ниво игре. Видећемо колико можемо до краја. Неће бити много разлике у односу на досадашње сусрете", казао је Милосављевић.

Први меч полуфинала између Партизана и Звезде игра се у уторак од 21.00 у Пиониру.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи