Читај ми!

Данкан предводио Спарсе до 11. узастопне победе

Тим Данкан, који ће 25. априла напунити 39 година, био је најбољи актер утакмице у којој је његов Сан Антонио савладао Финикс са 120:91 и 11. узастопном победом стигао до 2. позиције на Западу. Индијана победила Оклахому упркос 54 поена Вестбрука.

Са 22 поена и десет ухваћених лопти Данкан је био доминантна фигура меча у којем су се од његових саиграча истакли још Кави Леонард са 18 и Марко Белинели са 13 кошева.На супротној страни бољи од осталих био је Џерад Грин са 23 поена.

Победу као гост остварио је само Далас који је у Лос Анђелесу савладао Лејкерсе са 120:106.  

Далас је наставио серију у дуелима са "језерашима" пошто је остварио седму узастопну победу против тима из Лос Анђелеса, од чега трећу за редом у Стејплс центру.

Седморицу играча са двоцифреним кошгетерским учинком у редовима Даласа предводио је Тајсон Чендлер који је убацио 20 поена. Са скором од 49 победа и 31 поразом тим из Тексаса је обезбедио 7. место у Западној конференцији са којег ће стартовати и у плеј офу.

Кошаркаши Индијане победили су на свом терену Оклахому са 116:104, остварили пету узастопну победу и изједначили се са Бруклином на осмом месту које води у плеј-оф Источне конференције у НБА лиги.

Оклахоми није помогла ни добра игра Расела Вестбрука који је постигао 54 поена, што је његов рекорд каријере и претрпела је пети пораз у последњих шест утакмица. Он је имао још девет скокова и осам асистенција и мало му је недостајало да оствари 12. "трипл дабл" учинак у сезони.

Вестбрук је у првој четвртини постигао 22 поена и имао четири асистенције, док је у последњој додао 20 поена и у два наврата смањио заостатак Индијане на три поена. Током утакмице шутирао је из игре 21/43.

Он је направио и техничку грешку, 16. у сезони, па би према правилима НБА лиге могао да пропусти предстојећу утакмицу против Портланда.

Тандер је сада изједначен са Њу Орлеансом на осмом месту Западне конференције.

Индијану је до победе предводио Си Џеј Мајлс са 30 поена и 10 скокова, Џорџ Хил додао је 19 поена и седам асистенција а Рој Хиберт 17 поена и 10 скокова.

Резултати:

Милвоки - Бруклин 96:73
Бостон - Кливленд 117:78
Детроит - Шарлот 116:77
Денвер - Сакраменто 122:111
Индијана - Оклахома 116:104
Вашингтон - Атланта 108:99
Хјустон - Њу Орлеанс 121:114
Сан Антонио - Финикс 107:91
Л.А. Лејкерс - Далас 106:120

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи