Мурић и Калинић: Само нека почне!

Кошаркаши Партизана и Црвене звезде Едо Мурић и Никола Калинић рекли су да њихове екипе спремно дочекују предстојеће међусобне дуеле и да једва чекају да почне плеј-оф Јадранске лиге.

Првим полуфиналним утакмицама у уторак почиње такмичење у плеј-офу Јадранске лиге. Црвена звезда и Партизан ће у уторак и среду играти од 21 час, а Будућност и Цедевита у Подгорици, у терминима од 18.30.

"У таквим утакмицама одлучује једна лопта, морамо да пазимо на сваку лопту у одбрани и нападу. Игра се на три победе и шта год да се деси морамо да останемо мирни, надамо се најбољем. Добро радимо на тренинзима, нико не фали, имали смо неколико повреда али сада је све то санирано. Бићемо спремни", рекао је кошаркаш Партизана Едо Мурић за сајт Јадранске лиге.

Мурић је навео да је екипа доласцима Милана Мачвана, Александра Павловића и плејмејкера џоша Акојона зрелија него на почетку сезоне.

"Ми смо сезону почели у некомплетном саставу, дошли су нам Мачван и Павловић, опоравио се Драган Милосављевић. То су најискуснији играчи, они нам дају сигурност на коју можемо да се ослонимо, на сваком тренингу много учимо од њих и од тренера. Затим је дошао и плејмејкер, све је много лакше. Играмо слободније, млађи играчи Вања Маринковић, Никола Милутинов и Михајло Андрић су много напредовали и мислим да смо сада много зрелији", рекао је он.

Словеначки кошаркаш навео је да је одувек пратио дербије и да је желео да заигра у једном и оценио да ће Партизан и Звезда одиграти свих пет утакмица у плеј-офу.

"Биће пет дербија у седам-осам дана. Максимално тренирамо, једва чекамо да почне плеј-оф. Припремамо се, а шта смо припремлили видећете. У односу на први дерби имамо другачији тим, играћемо другачије. Ове сезоне играли смо три дербија и мислим да је последњи најреалнији, али не због тога што смо победили", додао је Мурић.

"Добро тренирамо, желимо само да останемо здрави и одиграмо свих пет утакмица у пуном саставу. Сваки играч ће нам требати", рекао је он.

Кошаркаш Црвене звезде Никола Калинић рекао је да његова екипа у доброј форми и добром расположењу чека дуеле у полуфиналу плеј-офа.

"Одиграли смо са Партизаном већ три утакмице, а следи нам макар још десет. Имали смо мање времена за припрему, због Евролиге, али размишљамо о најважнијим утакмицама у сезони", рекао је он.

Звезда ће у плеј-офу имати предност домаћег терена, пошто је освојила прво место у регуларном делу такмичења са само два пораза.

"То може да буде пресудан фактор и ако желимо да прођемо у финале то морамо да искористимо. Одиграли смо сјајно АБА лигу и завршили са два пораза. Партизан је спорије почео сезону, али довео је неке играче, стабилизовао се и представља фантастичан тим. Једва чекамо да почне", рекао је Калинић.

Он је додао да се радује дуелу са играчем Партизана Александром Павловићем.

"Он је један од најбољих, ако не и најбољи играч лиге, са таквим рејтингом и искуством фантастично је играти против њега. Управо то је и највећи мотив - да играш против највећих и да се мериш са најбољима. Биће сјајни окршаји", рекао је он.

"Наравно да маштам о шампионском пехару, али до тога има много. Серија (Јадранске и Суперлиге Србије) ће трајати можда и месец дана, треба све то издржати и победити", додао је Калинић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи