Читај ми!

Ђуровић: Блага предност на страни Звезде

Искусни кошаркашки стручњак Владе Ђуровић рекао је да очекује неизвесну серију у полуфиналу плеј-офа АБА лиге између Црвене звезде и Партизана и благу предност дао црвено-белима.

"Малу предност има Звезда, у процентима 51:49. Дуже су у истом саставу, уигранији су, док је Партизан мењао играче током сезоне и Американац Џос Акојон се није још уклопио. Очекујем да Партизан буде опаснији кад почне завршница Суперлиге. Велики улог је на столу, питање играња у Евролиги наредне сезоне и буџет. Добро је што неће бити навијача оба тима у дворани", рекао је Ђуровић Танјугу. Према његовим речима, Звездина предност се огледа и у утакмици више на домаћем терену.

"Звезда је само два меча у Евролиги одиграла у Пиониру и добила, није то случајно. Пионир је чудо, таква акустика не постоји нигде, публика је са свих страна, паркет се тресе док се изводе слободна бацања... Екипе које сам водио као тренер нису знале шта их је снашло, играчи не знају куда ударају, посебно ако се не гостује често", објаснио је Ђуровић. Он се посебно осврнуо на новајлију у тиму Партизана, Акојона, који се прошлог месеца прикључио екипи Душка Вујошевића.

"Американац је опасан играч, специфичан, игра на начин као што су то радили Дражен Петровић, Никос Галис или сада Ендрју Гаудлок. Понекад делује да исхитрено шутне, али такав кошаркаш мора да се пусти и истрпи. Одличан је, иако пре нисам чуо за њега. Незгодан је за чување и може да добије утакмцу", истакао је Ђуровић. Бивши тренер Црвене звезде, Будућности, Металца и бројних других клубова очекује да полуфинална серија прође у фер и спортској атмосфери.

"Тешко ће бити играчима и тренерима, али најтеже судијама. Кога код да делегирају биће скакања, приговора... Тешко, не бих желео да будем у њиховој кожи", поручио је Ђуровић. Он је признао да није присталица АБА лиге, али да се радује завршници регионалног такмичења.

"Није могла да се пожели боља завршница, утакмица у Подгорици између Будућност и Партизана је била драматична, одлучивала је ко ће избећи Звезду, а ово сад је тек посластица. И друга утакмица између Будућности и Цедевите је добра, али то више интересује Црну Гору и Хрватску", закључио је Ђуровић.

Полуфинална серија плеј-офа Јадранске лиге између Црвене звезде и Партизана почиње у уторак, 14. априла, у Хали Пионир, а играће се по систему 2-2-1.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи