Читај ми!

Фенербахче победио Ефес, Макаби отписао Албу

Након вечерашњих мечева познати су су четвртфиналисти Евролиге. Из Е групе то су Реал, Барселона, Магаби и Панатенаикос, а из Ф групе ЦСКА Москва, Фенербахче, Олимпијакос и Ефес.

Кошаркаши Фенербахчеа победили су на свом паркету Ефес са 83:72 у утакмици последњег, 14. кола Групе Ф Топ 16 фазе Евролиге. И поред пораза Панатенаикос прошао даље јер је Алба изгубила од Макабија 73:64. Фенербахче је овим тријумфом осигурао друго место у групи, док је Ефес заузео четврто, а пролаз међу осам најбољих му је опезбедила Уникаха која је савладала Лаборал Кучу 93:84.

У неизвесној утакмици у Истанбулу, Фенербахче, који предводи Жељко Обрадовић, је дошао до тријумфа захвљујући доброј игри у самој завршници, односно серији од 8:0. Ендрју Гаудлок је био најефикацнији са 27 поена, док је Богдан Богдановић додао 17. Немања Бјелица је за 28 минута на паркету забележио 11 скокова и шест поена.

У екипи Ефеса, коју тренира Душан Ивковић, истакао се Биркан Батук са 12 поена, а по 11 су додали Стратос Перпероглу и Ненад Крстић.

Кошаркаши Макабија победили су у Берлину Албу са 73:64. Макаби је успео да савлада Албу у директном окршају у борби за пласман у четвртфинале Евролиге. Израелски тим ће у наредну фазу најјачег европског такмичења из Групе Е са трећег места.

Макаби је до тријумфа предводио Девин Смит са 28 поена и седам скокова, док је Брајан Рендл додао 13. У екипи Александра Обрадовића, која се овим поразом опростила од Евролиге, најефикаснији су били Алекс Ренфроу, Леон Радошевић и Џамел Меклин са по 10 поена.

Макаби је од самог почетка утакмице био у предности. Алба је једино средином последње деонице успела да дође до изједначења (58:58), али се израелски тим у финишу сусрета поново "одлепио" и на крају дошао до осмог тријумфа у Топ 16 фази Евролиге.

Резултати:

Е група
Алба - Макаби 64:73
Црвена звезда - Панатенаикос 69:68

Ф група
Фенербахче - Ефес 83:72
Уникаха - Лаборал Куча 93:84
Армани Милано - ЦСКА Москва 79:88

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи