Читај ми!

Победа Звезде за крај Евролиге!

Црвена звезда – Панатинаикос 69:68 (крај). Црвена звезда на опроштају од Евролиге савладала екипу Панатинаикоса у неизвесној завршници. ПАО задовољан, иде у четвртфинале такмичења. Бобан Марјановић оборио још један рекорд Евролиге, на крају донео тријумф црвено-белима са линије за слободна бацања.

Још један велики меч одиграла је Црвена звезда у Евролиги, овога пута са победоносним исходом. Погоцима Бобана Марјановића са линије за слободна бацања, две секунде пре краја меча, Звезда је савладала екипу Панатинаикоса са 69:68 на опроштају од елитног такмичења.

Марјановић је још једном био херој црвено-белих, иако треба истаћи добру одбрану домаће екипе у већем делу меча. Марјановић је остварио још један дабл-дабл у такмичењу, а у Пиониру је оборио још један рекорд – највећи број скокова у једној сезони Евролиге.

Звезда је одлично почела сусрет. Ношени подршком са трибина Пионира, црвено-бели су брзо стигли до предности од 9:4, па је Душко Ивановић био принуђен да затражи први тајм-аут на мечу.

Наставили су изабраници Дејана Радоњића са снажном одбраном, па су на крају прве четвртине зауставили ривала на само седам постигнутих поена – 16:7.

Као да је било потребно да Звезда стигне до двоцифрене предности, да би "зелени" почели да играју. Неколико убачених тројки, сјајна разигравања Дијамантидиса и улази Папаса, донели су гостима резултатски напредак, па на полувреме одлазе са минусом од четири поена – 30:26.

У трећој четвртини виђена је рововска борба. Грчки тим се потпуно враћа у живот, пре свега са неколико постигнутих тројки, па у последњу деоницу улази са минималном предношћу – 45:44.

Панатинаикос у последњој четвртини убацује у већу брзину, па стиже и до најубедљивије предности на мечу – 58:50. У тим тренуцима стигла је информација из Берлина да је Макаби савладао Албу, што је додатно дало крила "зеленима".

Ипак, црвено-бели стижу до неизвесне завршнице. Серију слободних бацања на обе стране прекида Блажич, који погађа тројку уз фаул и на 40 секунди до краја доноси изједначење – 65:65.

После поена Џенкинса са пенала, Папас постиже тројку за вођство Панатинаикоса, али Марјановић на само две секунде пре краја меча погађа два слободна бацања и доноси велику победу црвено-белима против реномираног противника.

Звезду је до четвртог тријумфа у топ 16 фази предводио Никола Калинић са 14 поена, док је Бобан Марјановић остварио нови "дабл-дабл" учинак – 12 поена и 16 скокова.

У екипи Панатинаикоса истакао се Естебан Батиста са 15 поена, а Димитрис Дијамантидис је додао 12.  

После победа над Макабијем и Панатинаикосом остаје утисак да је Звезда ове сезоне могла и боље. Пласман у топ 16 фазу Евролиге свакако је велики успех, али чини се да је недостатак искуства у појединим мечевима, коштао екипу Дејана Радоњића пласмана у сам европски врх. 

Овако је протекао меч у Пиониру:

22.26 - Узбудљива завршница меча ипак припада Црвеној звезди, која погоцима Бобана Марјановића са линије за слободна бацања, две секунде пре краја меча, побеђује – 69:68.

21.56 - Вест из Берлина: Макаби је као гост савладао Албу са 73:64, па ће ПАО у сваком случају играти четвртфинале такмичења.

21.54 - Велику борбу воде Звезда и Панатинаикос. Гости успевају да се у потпуности врате у меч и на крају треће деонице чак и воде – 44:45.

21.20 - Полувреме у Пиониру, Црвена звезда води против Панатинаикоса са 30:26.

21.02 - Одлична игра црвено-белих у првој четвртини, пре свега у одбрани, па Звезда на крају прве деонице има девет поена предности – 16:7.

20.46 - Почео је меч у Пиониру.

20.35 - Хала Пионир је испуњена готово до последњег места. Утакмици присуствује и велики број гостију из Грчке – навијача Олимпијакоса.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи