Читај ми!

Лорбек: Нећемо подлећи притиску

Председник кошаркашке АБА лиге Радован Лорбек одговорио је тренеру Партизана Душку Вујошевићу и поручио да руководство лиге неће подлећи притиску који се ствара пред почетак плеј-офа регионалног такмичења. Вујошевић је рекао да је утакмица у Подгорици између Будућности и Партизана (85:79) показала да актуелно руководство није способно да води АБА лигу.

"У маниру АБА лиге никада није било да са својим клубовима и њиховим члановима разговара преко медија, тако да ни овога пута нећемо правити изузетак. Свесни смо да се приближава плеј-оф и да он са собом, због велике важности, доноси и велики притисак. Такође, потпуно разумемо да та тензија зна да доведе и до исхитрених реакција. Али, сигурно да руководство АБА лиге неће пасти под њихов утицај и на било који начин утицати да се поквари амбијент у коме ће бити одигран плеј-оф, као и ужитак који очекујемо да нам донесу мечеви који следе и који ће бити круна 14 сезоне АБА лиге", поручио је Лорбек. У саопштењу АБА лиге Лорбек је истакао да нико не може да сумња у интегритет и стручност службених лица АБА лиге.

"У нашој организацији имамо најбоље арбитре Евролиге, можемо слободно да кажемо и у свету. Они у својим рукама имају много великих утакмица, светских и европских полуфинала и финала. Нема никакве дилеме по питању њиховог квалитета да изнесу мечеве плеј-офа. Без обзира на величину улога и притиске", додао је Лорбек. Он је апеловао на актере плеј-офа да ураде све што је у њиховој моћи како би интерес кошарке био на првом месту.

"Понављам, потпуно разумемо притисак са којима се клубови суочавају. АБА лига ће учинити све што је до ње да организација буде на највишем могућем нивоу у складу са улогом и значајем плеј-офа. Али, клубови такође имају свој део одговорности. На крају крајева, сви смо свесни да само два клуба могу да прођу у финале и да шампион може да буде само један", нагласио је Лорбек.

У полуфиналу АБА лиге састаће се Црвена зведа - Партизан и Будућност - Цедевита, а екипе које изборе пласман у финале наредне сезоне играће у Евриолиги. Полуфинална серија почиње 14. априла и игра се на три победе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи