Митровић: Победа за почетак Суперлиге

Лука Митровић и кошаркаши Црвене звезде желе да победом "отворе" сезону у Суперлиги Србије против Мега Лекса. Мораћемо да се помучимо и да зауставимо њихову игру у транзицији, оценио је капитен црвено-белих.

Капитен Црвене звезде Лука Митровић рекао је да његова екипа такмичење у Суперлиги Србије жели да "отвори победом" и додао да очекује неизвестан дуел са Мега Лексом у првом колу.

"Мотивисани и концентрисани дочекујемо меч са Мегом. Овај сусрет ће уједно бити тежи и специфичан, јер ће се играти пред празним трбинама... Нисмо навикли на то, али није нам ни страно, јер смо ове сезоне играли против Лаборал Куче и Левског пред празним трибинама", рекао је Митровић.

Такмичење у Суперлиги Србије почиње данас, а Црвена звезда ће у првом колу сутра играти против Мега Лекса.

"Знамо колико уводни мечеви у такмичењу на први поглед можда и не показују значај, али они много значе у некој каснијој борби за што бољу позицију пред плеј-оф. Знамо да сваки 'кикс' на домаћем терену, против оваквог противника, може да доведе да касније немате предност домаћег терена", казао је Митровић.

Он је оценио да Мега Лекс ове сезоне у Суперлиги Србије има велике амбиције.

"Мега у Суперлигу улази амбициозно. Појачали су се у односну на наш последњи меч са два нова играча, што јасно показује амбицију за нешто више од пуког учешћа у полуфиналу", рекао је капитен црвено-белих.

Митровић је оценио да Звезда мора да буде дисциплинована у сусрету с Мегом и да заустави "добру транзицију" ривала.

"Добро је познато да против Меге играмо неизвесне мечеве, а такав ће и овај вероватно бити. Мораћемо да се помучимо, да зауставимо њихову игру у транзицији, која је највећа опасност по нас. Надам се да ћемо на прави начин отворити такмичење и направити добру увертиру пред полуфинале Јадранске лиге", рекао је Митровић.

На мечу против Мега Лекса због повреде неће наступити Бранко Лазић, док су под знаком питања Марко Тејић и Маркус Вилијамс.

Утакмица првог кола Суперлиге Србије између Црвене звезде и Мега Лекса играће се сутра од 19.00 у Хали Пионир без присуства гледалаца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи