Читај ми!

"Албатроси" ишчупали победу против Звезде

Кошаркаши берлинске Албе победили су екипу Црвене звезде са 73:68 у мечу 12. кола Топ 16 фазе Евролиге. Након лошег првог полувремена, црвено-бели су у другом делу надокнадили минус од 17 поена, али ипак нису имали снаге за потпуни преокрет. Нови дабл-дабл Бобана Марјановића – 27 поена и 10 скокова.

Кошаркаши Црвене звезде изгубили су вечерас у Берлину од екипе домаће Албе са 73:68 (22:9, 17:13, 20:27, 14:19), у утакмици 12. кола Топ 16 фазе Евролиге.

Овим поразом, деветим у Топ 16 фази, екипа Дејана Радоњића је остала и без теоретске шансе за пласман у плеј-оф, док је Алба након шесте победе и даље у игри.

Након катастрофалног првог полувремена чинило се да ће Звезда претрпети дебакл јер је игра, поготово у нападу, била на веома ниском нивоу.

Разлог за то се може тражити и у раном изласку из игре "мозга" тима Маркуса Вилијамса, који је повредио скочни зглоб (највероватније је лакша повреда у питању).

Међутим, једини српски представник у Евролиги ове сезоне је у наставку знатно поправио утисак и опасно запретио екипи Саше Обрадовића.

Уз одличног Марјановића, разиграо се Џенкинс, поправио се Јовић и црвено-бели су у последњем кварталу направили серију од 9-0 и смањили предност домаћина на само поен разлике, а потом и изједначили резултат (61:61, 34. минут).

На помолу је било изненађење, али се екипа Албе ипак правовремено тргла и серијом од 6-0 поново стекла осетну предност, коју је сачувала до краја сусрета и реванширала се Звезди за пораз у Београду.

Немачку екипу су предводили Банић са 18, Ренфро са 13 и Радошевић са 10 поена, док су код гостију из Београда далеко најбољи били Марјановић са 27 и Џенкинс са 19 поена.

У наредној утакмици Топ 16 фазе Црвена звезда гостује 3. априла код екипе Жалгириса, док Алба дан раније гостује код директног конкурента Панатинаикоса.

Група Е:

Жалгирис - Барселона 72:83
Алба - Црвена звезда 73:68

петак:
19.00 Галатасарај - ПАО
20.45 Реал Мадрид - Макаби

Табела:
1. Реал Мадрид 9-2*
2. Барселона 9-3*
3. Макаби 7-4
4. Панатинаикос 6-5
5. Алба 6-6
6. Жалгирис 4-8
7. Црвена звезда 3-9
8. Галатасарај 2-9

Овако је протекао меч у Берлину: 

22.10 - Крај меча, Алба је победила Звезду са 73:68. 

Нису успели црвено-бели да направе потпуни преокрет у "О2 Арени", пошто је Алба након изједначења направила серију 6:0 и стекла одлучујућу предност. Ипак, изабраници Дејаљна Радоњића се нису предавали па су "Албатроси" победу морали да заслуже са линије пенала.

Најефикаснији актер меча био је феноменални Бобан Марјановић са 27 поена и 10 скокова, Чарлс Џенкинс је убацио 19  а Стефан Јовић девет поена.

Код домаћина, Банић је убацио 18 а незгодни Ренфро 13 поена. 

21.48 - Изједначење у Берлину! Сјајна игра Звезде у последњем периоду, 61:61 на шест минута до краја меча.

21.39 - Завршена је треће четвртина, у којој је Црвена звезда убацила чак 27 поена (у целом првом полувремену само 22). То се одразило и на резултат, па је пред последњу деоницу "само" дест поена предности за домаћина - 59:49.

Бобану Марјановићу фали скок за дабл-даблк учинак - 23 поена и 9 скокова! 

21.24 - Солидних пет минута црвено-белих у првих пет минута 3/4. где су након очајног шута за три у првом полувремену, погодили две тројке (Јовић и Џенкинс). Тренутно је 45:32. 

21.17 - Настављена је утакмица... 

21.02 - Полувреме у Берлину, Алба има 17 поена вишка - 39:22.

Иако је изгледало да је београдски тим средином другог периода пронашао какву-такву игру, две везане тројке домаћег тима вратиле су предност на двоцифрен број.

Осим Марјановића који има 11 поена, код црвено-белих нема расположених играча. Код екипе Саше Обрадовића најефикаснији је Банић са 10 поена.

20.47 - Уместо индиспонираног Јовића, улогу организатора игре Звезде преузео је Блажич, коме у томе асистира Џенкинс. Ипак, без првеликог утицаја на резултат у 15. минуту - 26:15.

20.39 - Завршена је прва четвртина вођством Албе од 22:9. Звезда има пуно проблема у креирању акција у нападу, уз пуно изгубљених лопти и грешака. Алба са друге стране, сасвим солидна у шуту, што јој и даје предност након 1/4.

20.28 - Након одиграних шест минута, Алба има предност од 9 поена. Звезда не успева да одигра нешто организовано у нападу а на све то се  надовезала повреда првог плеја Маркуса Вилијамса, чини лакше природе. 

20.14 - Почео је сусрет берлинског и београдског тима.

Прва петорка Албе: Гифи, Хемондс, Радошевић, Волрат и Рединг.

Прва петорка Звезде: Вилијамс, Митровић, Блажич, Калинић и Марјановић. 

19.45 - Још пола сата остало је до почека меча у "О2 арени", која је скоро потпуно испуњена... 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи