Читај ми!

Цибона и Задар: Не напуштамо Јадранску лигу

Хрватски кошаркашки клубови Цибона и Задар не намеравају да напусте Јадранску лигу, упркос иницијативи да од почетка следеће сезоне, по угледу на словеначку Крку, играју у домаћој лиги.

Наиме, с обзиром на то да не играју у европским куповима, Цибона и Задар би волели да паралелно играју оба такмичења и имају две утакмице недељно.

"Нема шансе да иступимо из АБА лиге, нити наша жеља има везе с тим. Не разумем и како је некоме пало на памет да извлачи такве конотације, када је добро познато да нашу будућност видимо кроз регионално такмичење. Ова иницијатива има за циљ да кроз домаћи шампионат разигравамо млади тим, како би ти играчи осетили терен и брже стасали. Дакле, АБА лига је апсолутни приоритет, веома смо задовољни статусом који имамо и желимо да останемо део ње", изјавио је генерални менаџер Задра Борис Скроће.

Он је на овај начин демантовао поједине медијске спекулације о могућем напуштању регионалног такмичења.

Сагласан и председник Цибоне Ацо Петровић, који је за Слободну Далмацију рекао.

"Имамо квалитетне играче и штета је да играмо само једну утакмицу недељно. Али, да би наша жеља заживела потребно је да пристане и Цедевита, а то није реално очекивати, пошто они сада већ имају две утакмице недељно и тешко да би могли и трећу", поручио је Петровић.

Цибона је актуелни шампион Јадранске лиге, али је због финансијских проблема одустала од учешћа у Евролиги.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи