Читај ми!

Вујошевић: Верујемо у чуда!

Душко Вујошевић изјавио да је Фенербахче апсолутни фаворит у мечу деветог кола Евролиге. ИПак, тренер црно-белих верује да ће играчи дати свој максимум и приближити Партизан "чуду" и пласману у топ 16 фазу такмичења. "Запело" око Новака и Тепића.

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је да ће његова екипа у преостала два меча Евролиге покушати да направи чудо и пласира се у топ 16 фазу.

"Ми ћемо у Истанбулу и у мечу против ЦСКА у Београду дати најбоље што можемо и покушаћемо да направимо оно што у овом моменту изгледа као чудо. Не претимо никоме, пружићемо максимум и видећемо да ли ће то бити довољно за победу. Верујем да у Турској неће бити довољно за тријумф, али смо у обавези према себи и према навијачима да пружимо максимум", рекао је Вујошевић новинарима у београдској хали Спортова.

Кошаркаши Партизана у среду путују за Истанбул, а меч деветог кола Евролиге против Фенербахчеа игра се у четвртак од 20.45.

Вујошевић је додао да верује да ће сви играчи на тој утакмици бити спремни да дају свој максимум.

"Фенербахче је свој квалитет и зељу да освоји прво место у групи показао и у Москви, где није лако освојити бодове, а њима је успело. Оправдано имају велике амбиције, у доброј су форми и играју на домаћем терену. Све су то отежавајући фактори, али и изазови за нас", рекао је Вујошевић.

На новинарско питање да ли постоји неки фактор који није на страни турског клуба Вујошевић је кратко одговорио:

"Ми нисмо на њиховој страни".

Он је додао да Борис Дало има проблема са вирусом и да данас није тренирао због високе температуре, али да се нада да ће бити спреман за утакмицу.

У деветом колу групе А у Кијеву се састају Будивељник и Нантер, а црно-белима би на овом мечу највише одговарала победа домаћина.

"Не размишљам пуно о тој утакмици. Нама један резултат одговара више него други. Али, ми морамо свој део посла да обавимо најбоље могуће... Имамо обавезу и према српској кошарци, јер смо једини жив тим који има шансе за даљи пласман и понашаћемо се у том смислу", рекао је Вујошевић.

На новинарско питање шта се дешава са трансферима Миленка Тепића и Јована Новака у Партизан, Вујошевић је рекао да у оба случаја постоје извесни проблеми, иначе би они већ били у Партизану.

"Тепић је добар избор, јер сада када се његова каријера нашла у некој врсти стагнације, били смо ближе тој опцији да то буде човек који познаје систем и који ће се ставити у функцију тима", рекао је Вујошевић.

"Јесмо звали Новака, овог момента није постигнут споразум између Партизана и Хемофарма о висини обештећења... Ту се укључила и Црвена звезда, која је у бољој финансиској ситуацији, али играч је опредељен према Партизану и потписао је за нас. Није иста финансијска ситуација Партизана и Звезде, али ће они имати проблем да реализују ту жељу", рекао је Вујошевић.

Центар Партизана Ђорђе Гагић реако је да његова екипа иде у Истанбул да се бори.

"То је одличан клуб, фаворити су биће мотивисани и бориће се за прво место, али ми смо се максимално спремили и идемо да се боримо. Нећемо се предати, даћемо најбоље што можемо. Размишљамо позитивно", рекао је Гагић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи