Читај ми!

Звезда надиграла Задар и осамила се на челу

Кошаркаши Црвене звезде победили су Задар у Железнику са 82:69 (23:12, 19:24, 20:20, 20:13) у последњој утакмици 11. кола регионалне Јадранске лиге. Победом црвено-бели запосели лидерску позицију на табели. Звезда у 12. колу у недељу гостује МЗТ Скопљу.

Црвено-бели су се овом победом осамосталили на врху табеле, пошто сада имају девет тријумфа и два пораза, док је Задар 11. са четири победе из 11 мечева. У дворани у Железнику виђен је меч са пуно осцилација, фантастична игра Звезде у првих 16 минута, али и велика борбеност гостију у тренуцима када су успели да се врате у меч. Ипак, квалитет је дошао до изражаја крајем треће деонице и у целој четвртој када је Звезда повратила ритам са почетка утакмице и на крају дошла до убедљивог тријумфа.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Бобан Марјановић са 15 поена, који је уписао и 10 скокова, док је Марко Симоновић додао 11. У екипи Задра истакао се Марко Шутало са 20 поена. 

Од самог почетка утакмице изабраници Дејана Радоњића су наметнули свој ритам. Агресивном одбраном, односно брзом и лепршавом игром у нападу црвено-бели су лако стизали до поена. Предност Звезде од почетка утакмице је била у константном порасту, Марјановић је у уводним минутима стварао Задранима велике проблеме, док је споља бриљирао Шилб. У таквом односу снага, већ у 14. минуту црвено-бели су након две сјајне одбране и пет узастопних поена Џенкинса стекли великих 16 поена предности (36:20).

Услед убедљиве предности тренер Радоњић је био у прилици да разигра велики број играча, па су тако Цветковић и најмлађи Ристић већ у другој деоници добили прилику. Пуна дворана у Железнику бучно је поздравила тек од скора пунолетног центра Црвене звезде Телеком коме је то очито била додатна мотивација. Ристић се сјајно носио са далеко искуснијим центрима гостију, а након сјајне финте и полагања постигао је и своје прве поене на утакмице којим је показао само део свог раскошног потенцијала и при том изазвао аплаузе одушевљених навијача.

Међутим, дошло је до мањег пада концентрације и благог опуштања у редовима црвено-белих. Задар је предвођен разиграним Шуталом успео то да искористи па су серијом 16:6 гости пришли на само шест поена заостатка на крају првог полувремена.

Звезда се ни на старту треће деонице није повратила ритам са почетка меча. За два и по минута игре гости су направили серију 7:0 и на тај начин дошли до првог вођства на утакмици (43:42).

У наставку је виђена права резултатска клацкалица коју је прекинуо тројком из угла Симоновић у 28. минуту меча (57:54). Капитен је наставио да игра сајајно, практично је летео па паркету и био прави пример својим саиграчима који су га следили. Прво је Нелсон положио из веома тешке ситуације, а затим је Џенкинс распалио публику украденом лоптом и атрактивним закуцавањем.

Ни почетком последње деонице црвено-бела машинерија није стајала. Атомска одбрана и течна игра у нападу подсетили су на Звезду са почетка меча и Задрани су поново постали немоћни. Нелсон је брзом промена ритма мучио чуваре, Симоновић је ређао тројке, а Марјановић скупљао све промашаје на обе стране. У таквом односу снага изабраници тренера Радоњића су за седам минута направили серију 24:7 и стекли великих и недостижних 17 поена предности (78:61) које су рутински очували до краја меча.

Црвена звезда Телеком - Задар 82:69 (23:12, 19:24, 20:20, 20:13)

Црвена звезда Телеком: Цветковић 4, Лазић 4, Блажич 7, Симоновић 11, Марјановић 15 (10ск), Раденовић 8, Катић 6, Ристић 2, Тејић, Нелсон 9 (5ас), Џенкинс 10 (5ск), Шилб 6.
Задар: Башић, Краљевић 2, Лоренс 10, Перић, Собин 6, Ђугум 10, Рамљак 3, Батур 7, Дијан 5 (6ск), Простран 6, Шутало 20 (7ск).

Мечу у хали у Железнику присуствовало је око 1.500 гледалаца. Звезда је утакмицу морала домаћин да буде у Железнику, јер је хала Пионир заузета због Светског првенства у рукомету за жене, које се игра у Србији. Звезда ће у недељу, 15. децембра, у 12. колу Јадранске лиге гостовати у Скопљу екипи Владе Вукоичића, МЗТ-у.

Радоњић: Постоји доста разлога за бригу

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да ће се изостанак Луке Митровића
због повреде осећати све више.
"Евидентно је да смо у жестоком ритму, а недостак Митровића ће бити још веће оптерећење. Утисак је први да је ротација проблем. Постоје разлози за бригу када је тај сегмент у питању", рекао је Радоњић.

"Добро смо играли на почетку и на крају меча. Дозволили смо противнуку да се врати у меч, а на крају смо добрим односом и карактером рутински завршили", казао је тренер црвено-белих. Он је навео да Звезда у наредном периоду има доста лош распоред и да ће сваку утакмицу морати да игра максимално.

Плејмејкер Звезде Александар Цветковић рекао је да је утакмица са Задром била "велика и тешка". "Ни у првом полувремену нисмо били на ниовоу на ком желимо да будемо, али смо у последњој четвртини себи показали како желимо да играмо", истакао је Цветковић.

Тренер Задра Хрвоје Влашић казао је да је лош почетак утакмице коштао његову екипу пораза.
"Добро смо се спремили за ову утакмицу и добар део смо знали шта радимо, али су нам фаулови скратили ротацију и нисмо издржали до краја. Коректно смо се представили, али за бољи утисак треба играти свих 40 минута", рекао је Влашић.

Кошаркаш Задра Анте Ђурун рекао је да је Звезда победила због дуже клупе и већег квалитета.
"Дошли смо да одиграмо растерећено против великог фаворита, али и да покажемо да можемо да се носимо са овако великим противником. Држали смо се већи део утакмице, али су дужа клупа и квалитет на страни Звезде", рекао је Ђурун.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи