Партизан победио жилаву Олимпију

Екипа Партизана савладала је љубљанску Олимпију са 63:52, у мечу 10. кола регионалне АБА лиге. Најбољи код црно-белих је био Богдановић са 21 поеном, док је бољи од осталих у гостујућем тиму био Гаилиус са 15 поена.

Кошаркаши Партизана савладали су у Београду екипу Олимпије из Љубљане са 63:52 (17:20, 18:11, 14:13, 14:8), у утакмици 10. кола регионалне Јадранске лиге.

Црно-бели су осмом победом преузели друго место на табели и изједначили скор са водећом Црвеном звездом и трећепласираном Цедевитом, док су гости претрпели чак осми пораз у регионалном такмичењу.

Домаћин је играо са осцилацијама, али довољно добро да сруши неочекивано чврст отпор Љубљанчана. Имао је Партизан средином друге четвртине 11 поена заостатка, али је у наставку ангажованом игром направио преокрет и без већих проблема заслужено освојио бодове.

Тим црно-белих до победе је предводио расположени Богдановић са 21 поеном, Мусли и Кинси убацили су по 11, а Милутинов 10.

У гостујућој екипи бољи од осталих били су Гаилиус са 15 и Владович са девет поена.

Тренер Партизана Душко Вујошевић рекао је да су његови играчи били јако уморни у мечу против Олимпије у Београду и да су победили захваљујући карактеру.

"Херојски су играли у Паризу (против Нантера у Евролиги). Ту су потрошене резерве снаге које се троше само у случају животне опасности. Наши противници су свесни наше ситуације...и онакав почетак није био велико изненађење", рекао је Вујошевић након меча.

"Да момци немају овакав карактер, не би било ненормално да тај почетак буде слика Партизана током читаве утакмице...Веома сам захвалан на уложеном труду, јер само уз огромно улагање труда може да се превазиђе огроман умор који осећамо". 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи