Читај ми!

Вујошевић: Навијачи, треба нам подршка!

После несрећног пораза од Нантера у Евролиги, Партизан наставља такмичење у регионалном шампионату утакмицом против Олимпије (недеља 17). Тренер Душко Вујошевић затражио подршку навијача. И даље није пронађена замена за повређеног Вестермана.

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је данас да предстојећи меч са Олимпијом у Јадранској лиги треба гледати у контексту мечева који га окружују.

"Дуел са Олимпијом треба гледати у контексту мечева који га окружују. Пре свега ту мислим на Нантер где је једна лопта одлучила. То је била фантастична утакмица и људи из Француске који се баве кошарком су препознали херојску борбеност младог и некомплетног тима", рекао је Вујошевић новинарима у хали Пионир.

Партизан је у четвртак изгубио од Нантера у Паризу са 62:61 у Евролиги, док ће у недељу од 17 дочекати Олимпију у 10. колу Јадранске лиге.

Вујошевић је апеловао на навијаче да подрже црно-беле против словеначког тима иако је термин у којем се игра утакмица "незгодан".

"Термин недељом у 17 није најсрећнији, боље да је од 19. Помоћ публике нам је увек добродошла, она није недостајала, али нам је сад још потребнија да бисмо остали на позицијама на којима јесмо", навео је Вујошевић.

Партизан је после девет утакмице уз Цедевиту и Црвену звезду на водећим позицијама Јадранске лиге са седам победа и два пораза, док је Олимпија на 13. месту са скором 2/5.

"Нико није предвиђао Партизану да ће у ово време бити на челу колоне, а Олимпија је много бољи тим него што има резултате. Олимпија је на почетку имала одређених економских проблема, који су санирани, као и повреда, али су се ти играчи вратили у строј. Они на свакој позицији имају по најмање два квалитетна играча", истакао је тренер црно-белих.

Он је рекао да ће Олимпија тражити шансу у Партизановом премору, "поготову на одређеним позицијама".

Вујошевић је навео да поред старих повреда тим има добар здравствени билтен.

"Има уобичајених проблемчића за оног ко се бави овом врстом делатности", додао је он.

Партизан после повреде Леа Вестермана још није довео новог плејмејкера, а Вујошевић је потврдио да је клуб био заинтересован за Американца Даријуса Мориса.

"Имали смо жељу да Морис дође, али он је желео да види да ли ће добити боље понуде. Треба схватити да су нам финансијска средства ограничена. Партизан није клуб у којем неко може да реши егзистенцију. Морис је одговорио да би он сачекао неко време и добио је прилично вишу понуду од оне коју ми можемо и желимо да дамо", рекао је Вујошевић.

Тренер црно-белих је рекао да нови плејмејкер неће бити доведен "да би се причало да је доведен", већ да он мора да се уклопи у концепцију.

"Не тражимо чаробњака и спасиоца, већ играча који ће редовно да ради и тренира, као и да не ремети стратегију", додао је Вујошевић.

Центар Партизана Дејан Мусли рекао је да очекује да екипа остане прва у Јадранској лиги и после утакмице са Олимпијом.

"Олимпија игра доста боље него на почетку сезоне. Очекује нас ни мало лака утакмица, али уз максималан приступ можемо да победимо и останемо први на табели", рекао је Мусли.

Утакмица између Партизана и Олимпије играће се у недељу од 17 часова у београдској хали Пионир.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи