Читај ми!

Нерешено са Французима

Кадети Србије на корак до примарног циља. Репрезентација Србије одиграла је нерешено са Француском 1:1. Одлучујући меч Орлићи играју у понедељак против Енглеске. У том мечу Србији одговара све сем пораза да би се обезбедио пласман на Мундијал у Мексику. Меч почиње у 17.15 часова уз директан пренос на Другом РТС-а.

Орлићи су пружили још једну добру партију. Након пораза од Данске резултатом 3:2, наши кадети су изборили нерешен резултат против Француске. Утисак је да су могли и до победе, а прилике су остале неискориштене. Следи дуел са Енглезима, који орлићима може донети и полуфинале. У другом мечу наше групе Данска је савладала Енглеску са 2:0 и обезбедила прво место у групи и пласман у полуфинале.

Рачуница је јасна - реми сигурно обезбеђује треће место у групи и пласман на Светско првенство у Мексику, исти циљ био би остварен и у случају победе, с тим да би за пласман у полуфинале било потребно да Французи не победе Данску. Наравно, у случају пораза наши млади фудбалери заузели би последње место у групи и завршили такмичење.

Селектор Милован Ђорић је у односу на премијерни меч против Данаца извршио чак пет промена у стартних 11, што је свакако допринело много бољем издању. Наш тим је у потпуности парирао Французима, а у финишу меча уз мало више храбрости у нападу могао је и до победе.

Прво полувреме протекло је у обострано опрезној игри, па није било ни прилика за гол. Практично сва узбуђења стала су у последњи минут овог дела утакмице. Нинковић је упутио прецизан пас ка мандићу, а наш нападач се одлично заградио, обезбедио позицију за шут и савладао Нзоа. Једини покушај имала је наша селекција,  31. минуту - Попадић је шутирао, али право у голмана француске селекције. Остало је до одласка на одмор највише минут времена, нажалост, то је било довољно да француски фудбалери изједначе резултат. Мајте се нашао усамљен на 17-18 метара удаљености од гола Латиновића и прецизним ударцем погодио доњи десни угао гола наше селекције - 1:1.  

Офанзива француских фудбалера на почетку другог полувремена пренела је тежиште игре на половину "орлића". Први се у повољној шанси нашао центарфор Алер, али је искоса шутирао у спољни део мреже нашег гола. Потом је репризиран репертоар из првог дела кад се углавном играло између два шеснаестерца,па оба тима немају пропуштене шансе нити разлог да жале. У последњим тренуцима утакмице, Мелег је извео слободан ударац, искоса са десне стае, голман Нзо је испустио лопту, али је Конт успео да отклони опасност и последњу шансу да дође до промене резултата.

Пред око 3.000 гледалаца, судио је Ставрос Трицонис из Грчке.

Стрелци: Мандић у 40. минуту за Србију, а Меите у 40+1. минуту за Француску.

Жути картони: Мелег, Попадић (Србија), Лапорте, Калве (Француска)

Србија: Латиновић, Јаксић, Настић, Радаковић, Маринковић, Мелег, Попадић, Тодорић (од 63. Стојановић), Филиповић, Нинковић (од 41. Ожеговић), Мандић (од 67. Маринковић).

Француска: Нзау, Менди, Калве, Аутса, Меите, Јасијен, Алер (од 68. Нкусу), Конте, Лапорте, Туре (од 44. Нанжис), Верслејен (од 56. Лаборде).

Одлучујући меч Орлићи играју у понедељак против Енглеске. У том мечу Србији одговара све сем пораза да би се обезбедио пласман на Мундијал у Мексику. Меч почиње у 17.15 часова уз директан пренос на Другом РТС-а.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи