Читај ми!

Хаос у Пољској

Делегати УЕФА и пољски званичници у уторак увече су присуствовали "представи" који су направили навијачи Леха и Легије на финалу националног купа. По завршетку меча, који је Легија решила у своју корист, стотине навијача сукобило се на терену са полицијом. Пољска најавила оштре мере против изгредника.

Финале купа Пољске, одиграно у уторак на стадиону у Бидгошчу, неће остати упамћено по победи Легије из Варшаве, која је после извођења пенала била боља од Леха из Познања, већ по великим нередима који су избили по завршетку меча.

У тренуцима када је Легија постигла победоносни погодак, навијачи те екипе су улетели на терен да прославе са играчима, а неки су се залетели и ка делу трибине где су стајали навијачи Леха.

На терен је брзо изашла и полиција, па су се изгредници са супротних трибина сукобили са њима на терену. Хулигани су напали и и фоторепортере и ТВ екипе које су преносиле утакмицу. Полиција је тек после употребе гумених меткова и водених топова успела да смири ситуацију.

Да ствар буде још гора, овај меч из свечане ложе посматрали су пољски министар правде Кшиштоф Квјатковски и делегати УЕФА, који су дошли да виде како је Пољска спремна за организовање Европског првенства 2012. године.

Премијер Доналд Туск хитно је после утакмице од надлежних министара затражио извештај и препоруке, како да се такви скандали не понове.

Занимљиво је да је полиција пре утакмице проценила да је дуел Легије и Леха меч високог ризика, и није препоручила је да се утакмица игра на пуном стадиону. И поред тога фудбалски савез те земље одлучио је да се меч игра у Бидгошчу.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи