Читај ми!

Паклена недеља за "ђаволе"

Танка линија дели Манчестер Јунајтед од тога да ли ће ову сезону завршити тријумфално или губитнички. Утакмице против Шалкеа у Лиги шампиона и Челсија у Премијер лиги одлучују судбину "ђавола", а кључне одлуке падају на плећа Алекса Фергусона.

Пут до славе екипу Манчестер јунајтеда води кроз паклених недељу дана у којима ће изабраници Алекса Фергусона морати да укњиже две победе.

Реванш утакмица са Шалкеом у Лиги шампиона и првенствени меч против Челсија у недељу, одлучиће судбину Јунајтеда ове сезоне.

Чини се да се историја понавља, јер су се "ђаволи" и прошле сезоне нашли у сличној ситуацији. Тада су као првопласирани у Премијер лиги против Бајерна играли полуфинале Лиге шампиона, док су у судару са Челсијем директно одлучивали о титули у домаћем првенству.

Тада, Фергусонова чета није издржала притисак, и изгубила је све. Елиминисана је од Бајерна у најелитнијем такмичењу, док су Челсију, у одлучујућем мечу препустили бодове и испустили титулу. Слична ситуација је и ове сезоне.

Први посао који чека "ђаволе" је одбрана два гола предности против Шалкеа из првог меча са гостовања у Гелзенкирхену. Иако се чини као лак посао, Фергусон ће, осим резултата, морати да пажљиво бира играче за овај меч, да не би ризиковао повреде уочи предстојећег дуела са Челсијем.

Фергусон је већ најавио да ће одморити Рунија. Ако се подсетимо да је после реванша са Бајерном прошле године Руни клецајући напустио терен, и није био на располагању екипи за меч са Челсијем, онда је ова одлука Фергусона јасна.

Шкотски стручњак одмориће и свог "златног џокера" Хавијера Ернандеза, кога такође спрема за меч са "плавцима". Њих би у нападу требали да замене Мајкл Овен и опорављени Дмитар Бербатов. Овоме треба додати и најаве да ће утакмицу са Шалкеом највероватније прескочити и Нани, а могуће и Рио Фердинанд.

Фердинанд је још недовољно опорављен после повреде листа, али инсистира да се нађе у тиму на овим важним мечевима. Ове сезоне 32-годишњи дефанзивац је одиграо само 26 утакмица, а у пару са немањом Видићем, одбрана Јунајтеда била је скоро непробојна.

Ипак, менаџер Јунајтеда неће ризиковати повреду Фердинанда против Шалкеа, тако да ће и њега чувати за недељу и утакмицу против "плаваца".

Намера Фергусона је јасна, менаџер Јунајтеда сматра да против Шалкеа може одбранити предност са "пола гаса", док ће против Челсија морати да изађе са најјачим тимом.

Шкотском стручњаку не иде на руку форма екипа, која је у паду, што се видело прошле недеље када је Јунајтед изгубио од Арсенала.

Ако се узме у обзир чињеница да су сви полуфиналисти мечеве у домаћим првенствима изгубили, више је него јасно да дуели у Лиги шампиона узимају свој данак у домаћем првенству. 

То значи да, какав год био резултат са Шалкеом, Фергусону ће остати само неколико дана да подигне форму екипе пред дерби у Премијер лиги.

Како пишу острвски медији, у наредних неколико дана Фергусон ће морати да заиста "заради своју плату", и да од многих дилема изабере прави пут, који ће на крају резултирати и финалом Лиге шампиона и освајањем Премијер лиге.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи