Читај ми!

Европско првенство за кадете

Пораз "Орлића" на старту

Кадетска фудбалска репрезентација Србије изгубила је у Новом Саду на старту Европског првенства од селекције Данске са 3:2 (2:1). У другом мечу А групе који је одигран у Инђији Енглеска и Француска играле су нерешено 2:2.

Голове за наш тим постигли су Јешић у 31. и Ожеговић у 53. минуту, док су стрелци за Данску били Есен у 32, Настић (аутогол) у 38. и Фишер у 76. минуту.

Србија: Стошић, Јакшић, Настић, Радаковић, Савић, Маринковић, Марковић, Мелег, Јешић, Попадић, Стојановић
Данска: Корх, Аквист, Холст, Јоханесен, Дурмиси, Олсен, Норгард, Кристенсен, Зокоре, Фишер, Андерсен

Изабраници Милована Ђорића добро су играчки парирали вршњацима из Данске, али је за коначан резултат пресудила очигледно много боља физичка спремност њихових противника, који су победу обезбедили четири минута пре краја.

Наши кадети су од почетка меча нападали у таласима и у 31. минуту повели изванредним голом Јешића из слободног ударца. Данцима је тај погодак био права иницијална каписла, која их је одмах покренула у напад из којег су у следећем минуту голом Есена дошли до изједначења.

Данци су од тог тренутка имали психолошку прендост, а на њу је у 38. минуту дошао и аутогол Настића који се нашао у погрешно време на погресном месту, затресавши сопстевну мрежу.

У другом полувремену је наша екипа добила на самопоуздању, наставила са нападачком тактиком, која је уродила плодом у 53. минуту када је Ожеговић после гужве у шеснаестерцу Данаца постиогао изједначујући погодак, успевши буквалнио да гурне лопту у мрежу противника.

У последњим минутама игре наш тим је потпуно пао на физичком плану, док су Данци то обилато користили, дошавши у 76. минуту голом Фишера до победе, која им готово гарантује једно од прва три места у групи, које води на првенство света.

Репрезентација Србије дуел 2. кола играће 6. маја, против Француске у Инђији.

Резултати и табеле првог кола на ЕП

Група А:

Србија - Данска 2:3
Француска - Енглеска 2:2

Табела:
1. Данска          1 1 0 0 3:2 3
2. Француска    1 0 1 0 2:2 1
3. Енглеска       1 0 1 0 2:2 1
4. Србија          1 0 0 1 2:3 0

Група Б:

Чешка - Румунија 1:1
Немачка - Холандија 0:2

Табела:
1. Холандија  1 1 0 0 0:2 3
2. Чешка        1 0 1 0 1:1 1
3. Румунија    1 0 1 0 1:1 1
4. Немачка    1 0 0 1 0:2 0

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи