Читај ми!

Премијера филма "О Гринго"

У среду увече у београдском центру Сава премијерно ће бити приказан документарни филм "О Гринго", у режији Дарка Бајића, који говори о животу Дејана Рамба Петковића, најбољег страног фудбалера у историји Бразила.

На данашњој изузетно посећеној конференцији за новинаре на стадиону Црвене звезде режисер Бајић рекао је да је радећи на филму схватио "да је фудбал дефинитивно уметност".

"Када гледате филм, увек памтите поједине његове делове. Исто то дешава се у фудбалу и заиста ми је велико задовољство што сам имао прилику да направим филм о човеку који је у Бразилу право божанство. Када тамо кажете да сте из Србије, одмах вас питају за "Пета". Сви ми треба да будемо поносни на оно што је Рамбо постигао у Бразилу и што је у Фламенгу легенда равноправна Зику", рекао је Бајић.

Дејан Петковић, човек који је каријеру започео у нишком Радничком, а у Бразил стигао преко Црвене звезде и Реал Мадрида, рекао је да је Бразил "тешко објаснити и да се то мора осетити".

"Навикли смо да фудбал гледамо уживо или на малим екранима, па је велико биоскопско платно нешто сасвим ново. Више од свих добрих потеза који се налазе у филму, највеће задовољство ми је што ће публика моћи да ужива у причи о успеху једног нашег човека у Бразилу. Навијачи заслужују овакав филм, јер се фудбал и игра због њих", рекао је Петковић.

Гост на конференцији био је Тео Фонсека, некадашњи потпредседник Вииторије из Баије, првог Петковићевог клуба у Бразилу.

"Видео сам га на пријатељској утакмици са Реалом. Он нам је дао два гола" испричао је Фонсека, који ће у филму открити како је "на превару" довео Рамба. Наиме, он је Петковићу рекао да је Виторија првак Бразила, а у ствари, била је само првак државе Баија. Такође, у филму се тражи одговор на питање зашто је Рамбо одиграо само шест утакмица за репрезентацију.

Дејан Петковић ће организовати две опроштајне утакмице. Прву 5. јуна, када Фламенго игра против Коринтијанса, а другу на београдској Маракани 9. августа, када ће се у пријатељском мечу састати Фламенго и Црвена звезда.

После премијере у Београду, филм "О Гринго", што у преводу значи "велики странац", биће приказан у Новом Саду (5. маја), затим Нишу (7. маја), а од 12. маја наћи ће се на биоскопском репертоару широм Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи